Ο πλέον σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Τα «δέντρα» των ομογενών…

12 Οκτωβρίου 2019

Οι συναντήσεις που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς φαίνεται ότι απέδωσαν. Εισέπραξε τέσσερα ναι και ένα όχι. Με αστερίσκους (ΚΚΕ) ή με λευκή επιταγή (Ελληνική Λύση), το νεοδημοκρατικό ταμείο μετράει κέρδη. Στο παθητικό του εγγράφεται μόνο ο αποσυνάγωγος.

Είτε πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους είτε συγκεκριμένα για 350.000, που μέτρησε ο εκλογολόγος της ΝΔ πρώην γραμματέας της ΚΝΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελπίζει με την «στήριξη» των ομογενών να παραμείνει εσαεί στην εξουσία. Με την ψήφο Ελλήνων μεν, αλλά της αλλοδαπής, καθώς είναι σίγουρο(ς) ότι γρήγορα θα χάσει τη στήριξη των Ελλήνων που ζουν σ’ αυτόν τον ρημαγμένο από το κόμμα του και το κόμμα της «συμπεθέρας» του τόπο.

Τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που «έστειλαν» στην αλλοδαπή στα χρόνια της κρίσης 500.000 νέους ανθρώπους, που όχι μόνο να ψηφίζουν, αλλά να γυρίσουν πίσω να βρουν το δίκιο τους! Αλλά δεν πρόκειται γι’ αυτούς! Πρόκειται για άλλες εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων που έφυγαν εδώ και πενήντα ή ογδόντα χρόνια, είναι τυπικά εγγεγραμμένοι και ενδεχομένων πολλοί να έχουν εγγράψει τα παιδιά και τα εγγόνια τους στα ελληνικά δημοτολόγια.

Οι ομογενείς μας αυτοί έτσι ή αλλιώς έχουν απομακρυνθεί από τη χώρα. Δεν ξέρουν τί γίνεται στη χώρα, έχουν τη ζωή και τα συμφέροντά τους σε άλλη χώρα, ψηφίζουν για την κυβέρνηση άλλης χώρας. Μπορεί να τους συνδέουν αρκετά και σίγουρα να αγαπάνε τον τόπο που γεννήθηκαν, οι ίδιοι, οι πατεράδες, οι παππούδες τους, κάποιοι να έχουν εδώ …ΑΦΜ και περιουσίες και να πληρώνουν φόρους. Εμάς όμως που ζούμε και έτσι κι αλλιώς εδώ, μας συνδέουν πολλά περισσότερα μ’ αυτόν τον τόπο και μας πληγώνουν ακόμα πιο πολλά. Και έχουμε το δικαίωμα να διεκδικούμε, εμείς οι ίδιοι, ποιούς θα εκλέγουμε κάθε φορά για να μας ξαναπληγώσουν!

Το ΚΙΝΑΛ σε αντάλλαγμα της «προίκας» που δίνει στον κύριο Μητσοτάκη απαιτεί στο «συμπεθεριό» δικό του Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για τον Βελόπουλο είπαμε. Το ΜέΡΑ25 έχει επικεφαλής έναν «κοσμοπολίτη» που αυτές τις μέρες απολαμβάνει τη δόξα διεθνούς σεναριογράφου και θέλει να προσθέσει στις ελληνικές εκλογικές περιφέρειες κάμποσες ακόμα ανά την υφήλιο!

Εκείνο που (δεν) μας εκπλήσσει είναι …οι αστερίσκοι του Κομμουνιστικού Κόμματος. Να έχουν οι ομογενείς που θα ψηφίζουν ΑΦΜ και περιουσία στην Ελλάδα και να ψηφίζουν αυτοπροσώπως στις πρεσβείες και στα προξενεία των χωρών που ζούνε (σωστό αυτό). Και αναρωτιόμαστε, πώς το πρώτο μπορεί να διασφαλιστεί με τη δεξιά στην εξουσία (δεν έχουν πείρα οι κομμουνιστές απ’ όταν ψήφιζαν και …τα δέντρα;). Και όσο για το δεύτερο, γιατί να μην το δεχτεί ευχαρίστως ο κύριος Μητσοτάκης; Η δε κατακλείδα στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα ήταν ότι οι ψήφοι των ομογενών «θα προσμετρώνται οπωσδήποτε στην ψήφο του εκλογικού αποτελέσματος»! Έχει μετρήσει το κόμμα πόσους ψηφοφόρους διαθέτει στην αλλοδαπή; Και διαθέτει, αλλά ας πάει και το παλιάμπελο (η ημεδαπή)…

Λοιπόν, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, στόχος είναι ο αποσυνάγωγος! Και συγκεκριμένα, να μην επιχειρηθεί ξανά από μια αριστερά, την όποια αριστερά, σε εισαγωγικά ή όχι, η διακυβέρνηση της χώρας! Για τους μεν οι λόγοι είναι ευνόητοι. Για τους δε, εμάς δηλαδή που θέλουμε να λεγόμαστε αριστεροί, κομμουνιστές και επαναστάτες, οι λόγοι είναι πιο σύνθετοι και καλυμμένοι. Αισθανόμαστε πιο «γνήσιοι» αριστεροί, κομμουνιστές και επαναστάτες όταν βρισκόμαστε στο περιθώριο του καπιταλισμού …που πολεμάμε.

Προτιμάμε να «αγωνιζόματε» από συνήθεια, να «τρυπώνουμε» σαν τυφλοπόντικες στα συνδικάτα και στα εξωραϊστικά σωματεία, να κλαίμε τον πόνο μας στις ταβέρνες και να τον τραγουδάμε στα φεστιβάλ, να βλέπουμε το Άλογο που κλαίει, το Ζ και την Κατάσταση Πολιορκία… Παρά να σπάσουμε την πολιορκία
και να αντιληφθούμε, τουλάχιστον, τί εστί καπιταλιστική κοινωνία και εξουσία…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο απ’ ό,τι φαίνεται έχει πέραση και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση. Ποιόν απειλεί άραγε;

  2. Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Επί Κώστα στηρίξαμε τον γιο του Πέτρου (κι ο εγγονός του πήγε με τους συριζαίους!). Τώρα θα στηρίξουμε τον γιο του Κώστα.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.