Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Για εσωτερική κατανάλωση…
16 Απριλίου 2021

Ένθεν και ένθεν τού Αιγαίου! Αυτά συμβαίνουν, όταν δύο γείτονες χώ­ρες αντιμετωπίζουν εσωτερικά προβλήματα. Διαβάζουμε στο Tvxs.gr…

Η Τουρκία τού Ερντογάν έχει αρκετά, κυρίως οικονομικά αλλά και εσω­τερικής τάξης, μετά την επιστολή τών βετεράνων ανώτατων στρατιωτι­κών, που ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλεσε πραξικόπημα. Γι’ αυτό και ο υπουργός του τών Εξωτερικών, στη συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα ομό­λογό του, φρόντισε μετά από μια φαινομενικά συμφιλιωτική εισαγωγή να κάνει αναφορά, λίγο στο άσχετο, στον σεβασμό τής χώρας του στις μειονότητες (όποιος έχει επιφυλάξεις δεν έχει παρά να δει πώς σέβονται τους Κούρδους) και στην «τουρκική μειονότητα τής δυτικής Θράκης».

Ο κύριος Μητσοτάκης αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά προβλήματα με την εξωτερική του πολιτική, από το φιάσκο τού πρόσφατου ταξιδιού στη Λιβύη μέχρι τον συνασπισμό Καραμανλή - Σαμαρά που στρέφεται εναντίον τών προ­ερχόμενων από την κεντροαριστερά, αλλά και του ίδιου, για την ανομολόγητη πολιτική του στα ελληνοτουρκικά. Έτσι ο υπουργός του τών Εξωτερικών δεν μπορούσε παρά να βάλει τον Τσαβούσογλου στη θέση του, με τις θέ­σεις τής ελληνικής πλευράς σε όλα τα θέματα, από τη συμφωνία τής Λωζάνης μέχρι το δίκαιο τών θαλασσών.

Ο Τούρκος υπουργός ενθουσίασε τό κοινό του. «Απάντηση χαστούκι τού Τσαβούσογλου στον Δένδια σε ζωντανή σύνδεση», ήταν ο τίτλος τής φιλοκυβερνητικής Sabah. Το ίδιο έκανε και με το παραπάνω, ο κύριος Δένδιας, που γυ­ρίζει στην Αθήνα με πολύ ανεβασμένες τις μετοχές του στο χρηματιστήριο τών δελφίνων τής Νέας Δημοκρατίας. Τόσο ανεβασμένες, που το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσε να διαρρεύσει τήν είδηση, που επανέλαβαν με ένα στόμα οι φιλοκυβερνητικοί παπαγάλοι. Ο κύριος Δένδιας «είχε ρητή εντολή (από ποιόν άλλο, παρά τον Μωυσή), αν προ­κληθεί, να απαντήσει αναλόγως». Η δόξα θα μοιραστεί στα δύο.

Δεν απομένει παρά η εικόνα δύο υπουργών Εξωτερικών να ανταλλάσσουν επιχειρήματα σε ζωντανή μετάδοση σαν να πρόκειται για τηλεοπτικό debate, εικόνα εντελώς ασυνήθιστη στα διπλωματικά χρονικά. Δεν πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο για να λύνονται προβλήματα ανάμεσα σε δύο κράτη, αλλά έτσι γινόταν από παλιά. Όταν δεν είχαν τίποτα ουσιαστικό να δώσουν στον λαό, τού έδιναν άρτο και θεάματα…

Πηγή Tvxs.gr - Τηλεοπτικό debate για εσωτερική κατανάλωση…
Αναρτήθηκε στις 16 Απριλίου 2021 , 09:14:02 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Θα μου επιτρέψετε, Τριπολίτη και Tvxs.gr, αλλά αμφιβάλλω αν ο κύριος Δένδιας (αφήστε τον κύριο Μητσοτάκη) γνωρίζει τί σημαίνει εξωτερική πολιτική. Ως Έλληνας ίσως καλά έκανε, ως Έλληνας υπουργός τών Εξωτερικών δεν ξέρω αν έκανε καλά….

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.