Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Θεσμοθετημένη διαπλοκή…

15 Νοεμβρίου 2019

Όσο θορυβώδης είναι η κυβέρνηση στην «πάταξη της ανομίας» και την κλιμακούμενη αποχαλίνωση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, άλλο τόσο διακριτική είναι όταν τακτοποιεί τις «δουλειές» της και όταν εξυπηρετεί τους «ημετέρους» της. Και πάντα έχει και μια ηθική δικαιολογία να επικαλεστεί.

Στον Ποινικό Κώδικα έβαλαν πρώτα μια διάταξη που παρέχει άσυλο στους τραπεζίτες, όταν χαρίζουν δάνεια στους φίλους τους. Είναι αυτό διάταξη που ξελασπώνει τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και κανάλια; Ναι, είναι. Είναι διάταξη που εμποδίζει τον εισαγγελέα να παρέμβει όταν υποψιάζεται ξέπλυμα μαύρου χρήματος; Ναι, είναι. Αλλά μην είστε καχύποπτοι. Δεν το έκαναν γι’ αυτό. Για να ρυθμιστούν τα κόκκινα δάνεια το έκαναν…

Στον Ποινικό Κώδικα έβαλαν επίσης μια ρύθμιση που αποδεσμεύει περιουσιακά στοιχεία τα οποία θεωρούνται προϊόν ξεπλύματος. Είναι διάταξη που αθωώνει επιχειρηματίες και τραπεζίτες που ελέγχονται για τέτοιες υποθέσεις; Ναι, είναι. Αλλά δεν το έκαναν γι’ αυτό. Για να μην ταλαιπωρούνται αθώοι πολίτες το έκαναν…

Πηγή Εφημερίδα Η ΑΥΓΗ

Ώς και οι Financial Times…

Και αν τα δικά μας συστημικά ΜΜΕ δεν άκουσαν τίποτα για όλα αυτά, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους
…ομοϊδεάτες του κυρίου Κυριάκου Μητσοτάκη Financial Times, που δεν μπορείς να τους πεις «κομμουνιστικό» έντυπο, που εχθρεύεται την ανάπτυξη και τις «φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις». Σε δημοσίευμά τους παρουσιάζουν με αναλυτικό τρόπο τη θεσμοθετημένη διαπλοκή της κυβέρνησης «με εφοπλιστές, ισχυρούς επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες», που απ’ ότι φαίνεται μας κάνει διεθνώς ρεζίλι:

1. Με διάταξη της τελευταίας στιγμής και χωρίς νομικό επιχείρημα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται «ενάντια στα διεθνή πρότυπα για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

2. Η διάταξη προβλέπει ότι «τα άτομα που είναι ύποπτα για εγκληματική απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ανακτούν περιουσιακά στοιχεία που είχαν παγώσει από τη Δικαιοσύνη, αν δεν οδηγηθούν σε δίκη εντός 18 μηνών». Τα διεθνή πρότυπα λένε ότι η περιουσία αυτή παραμένει δεσμευμένη μέχρι να ολοκληρωθεί η υπόθεση.

3. Η ρύθμιση εξυπηρετεί λίγους εφοπλιστές, ισχυρούς επιχειρηματίες και πρώην τραπεζίτες.

4. Σοβαρός κίνδυνος να επιστραφεί μεγάλο μέρος από το 1 δισ, που είναι αυτήν τη στιγμή δεσμευμένο από τις αρμόδιες Αρχές, σε υποθέσεις που ελέγχονται.

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μεταγραφή χουντικού διατάγματος…

Εντυπωσιακές, λέει το Tvxs.gr, είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει το Νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δη­μοκρατίας για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ │ Βλ. ανάρτηση…