Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Εκπαιδευτικές αυθαιρεσίες στην Αρκαδία…

17 Νοεμβρίου 2019

Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσαν βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος με θέμα «Πρακτικές αυθαιρεσίες και αδιαφάνειας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας», στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν:

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας (ΔΔΕ) Αρκαδίας και το αρμόδιο ΠΥΣΔΕ παραβιάζουν ακόμη και το υπάρχον νομικό πλαίσιο που διέπει τις τοποθετήσεις σε οργανικά και λειτουργικά κενά. Για παράδειγμα, από την 1η του Σεπτέμβρη του τρέχοντος σχολικού έτους δεν ανακοινώθηκαν τα λειτουργικά κενά, δεν καλέστηκαν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν αιτήσεις προτίμησης, δεν ανακοινώθηκαν τα μόριά τους και με αδιαφανείς και αυθαίρετες διαδικασίες έγιναν τοποθετήσεις, παραβιάζοντας τη σχετική διαδικασία και τη σειρά τοποθέτησης, όπως προβλέπεται από τα ΠΔ 50/1996 και 100/1997 (υπεράριθμοι, διάθεση, αποσπασμένοι, αναπληρωτές).

Ενδεικτικά, αναφέρουμε εκπαιδευτικό με οργανική θέση σε σχολική μονάδα, στην οποία είχε κάποιες ώρες μαθημάτων Ά ανάθεσης, ο οποίος θα έπρεπε να τις αναλάβει και να συμπληρώσει το ωράριο με διάθεση σε άλλο σχολείο, παίρνοντας τα όποια οδοιπορικά δικαιούταν. Αντί αυτού, αυθαίρετα, προκειμένου να μην του καταβληθούν οδοιπορικά, τοποθετήθηκε «εξ’ ολοκλήρου» σε άλλο σχολείο, 35 χλμ. μακριά από τον τόπο κατοικίας, χωρίς καν να έχει κάνει αίτηση προτίμησης!!! Σε άλλη περίπτωση, σε εκπαιδευτικό που έχει 20 ώρες μαθημάτων Α΄ ανάθεσης στην οργανική της θέση, δίνονται μόνο οι 13 και εξαναγκάζεται από τη ΔΔΕ Αρκαδίας να κάνει τις υπόλοιπες 6 ώρες σε σχολείο που απέχει 25 χλμ. από την οργανική θέση. Όλες αυτές οι αυθαιρεσίες καλύπτονται από το «αιτιολογικό» των «αναγκών της υπηρεσίας», της «εξοικονόμησης πόρων» και της «βέλτιστης κατανομής του προσωπικού», προκειμένου να κρύβονται τα πραγματικά κενά που δημιουργεί η πολιτική των κυβερνήσεων στα σχολεία. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που η ΔΔΕ Αρκαδίας δεν δίνει καν απαντήσεις, ακόμη και σε γραπτά ερωτήματα και ενστάσεις εκπαιδευτικών. Ανάλογες περιπτώσεις έχει καταγγείλει τόσο το ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ όσο και η Γενική Συνέλευσή της.

Υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ:

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Υποβαθμίζουμε με τους κομματικούς μας τη Δημόσια Εκπαίδευση με αποτέλεσμα να αναβαθμίζουμε την Ιδιωτική. Αν δεν λέγεται αυτό δεξιά φιλελέ κανονικότητα, τότε τί λέγεται; Ήθελα να ήξερα, αυτοί οι δεξιοί κομματοκαθηγητές συνδικαλιστές διευθυντές της Δημόσιας Εκπαίδευσης έχουν συναίσθηση της καταστροφής που συντελείται και με την δική τους «συμβολή»;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μεταγραφή χουντικού διατάγματος…

Εντυπωσιακές, λέει το Tvxs.gr, είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει το Νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δη­μοκρατίας για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ │ Βλ. ανάρτηση…