Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Στα σπίτια των προσφύγων της Τρίπολης…

20 Νοεμβρίου 2019

Τα σπίτια τους στην κάμερα της ΕΡΤ άνοιξαν οι πρόσφυγες που διαμένουν σε σπίτια στην Τρίπολη μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ. Οι οικογένειες των αιτούντων ασύλου μένουν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και λαμβάνουν οικονομική βοήθεια μέσω μέσω προπληρωμένων καρτών.

Τα μέλη της πρώτης οικογένειας, που ήρθε από τη Συρία, υποδέχθηκαν το τηλεοπτικό συνεργείο και τη δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη με χαρά και της άνοιξαν την καρδιά τους. Στην κάμερα μίλησαν τα παιδιά της οικογένειας για το σχολείο και την καθημερινότητά τους, τονίζοντας ότι είναι ευτυχισμένα και ότι έχουν πολλούς φίλους.

Η κοινωνική επιστήμονας του έργου ΕΣΤΙΑ κυρία Κατερίνα Αγλαμίση σε δηλώσεις της ανέφερε ότι προσπαθούν να βρουν τις ομοιότητες που ενώνουν τους κατοίκους της Τρίπολης με τους Σύρους που φιλοξενούνται παρά τις διαφορές που μας χωρίζουν.

Ο Σύρος πατέρας κ. Αχμάντ μίλησε για όσα τον προβληματίζουν κατά τη διαμονή του στην Τρίπολη, που δεν είναι άλλο από το επαγγελματικό του μέλλον.

Ο δεύτερος πρόσφυγας κ. Μπασάμ διαμένει με την οικογένειά του στην Τρίπολη και θέλει να εργαστεί εδώ, όπως επίσης και κ. Χουσεΐν, αρχηγός πολυμελούς οικογένειας, δείχνει ευτυχισμένος.

Δείτε το απόσπασμα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από το 32:47…

Πηγή Arcadiaportal.gr
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ο Δήμος δεν θα δεχθεί άλλους πρόσφυγες και μετανάστες, λέει ο Τζιούμης.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μεταγραφή χουντικού διατάγματος…

Εντυπωσιακές, λέει το Tvxs.gr, είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει το Νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δη­μοκρατίας για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ │ Βλ. ανάρτηση…