Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Αποκλειστικά υπεύθυνος…
22 Απριλίου 2021

Εμείς δεν βλέπουμε κανέναν λόγο, γιατί βγήκε να κάνει «διάγγελμα». Όταν μάλιστα είπε πως «η κατάσταση είναι κρίσιμη…» και εν τούτοις προχωρεί στο «άνοιγμα» μέτρων και δραστηριοτήτων που τις έκλεισε γιατί …η κατάσταση ήταν κρίσιμη! Παραλογισμός, θα πείτε, κατά το Tvxs.gr ωστόσο έχει μια λογική…

Ήταν μια ευκαιρία αναβάθμισης τής εικόνας του, που έχει υποστεί ζημιά από το κυβερνητικό αλαλούμ και τις προσωπικές στιγμές χαλάρωσης, τα «εγώ» άλλωστε ήταν λιγότερα από άλλες φορές. Εμπεριέχει όμως και κινδύνους, καθώς αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη, η οποία συνήθως αποδίδονταν στον Κικίλια, τον Γεωργιάδη ή την Επιστημονική Επιτροπή.

Το στοίχημα τού κυρίου Μητσοτάκη δεν είναι αμελητέο, δεδομένου ότι η εικόνα που φιλοτεχνήθηκε δεν ανταποκρί­νεται στην πραγματικότητα. «Η πανδημία δείχνει να σταθεροποιείται, έστω και σε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Το σύστημα Υγείας, χάρη στην αυτοθυσία τών γιατρών και των νοσηλευτών μας, ανταποκρίνεται στην πίεση», είπε.

Ορισμένοι δείκτες δείχνουν πράγματι σταθεροποίηση, αλλά ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα, όταν το ιικό φορτίο στην Αττική έχει εκτιναχθεί και άλλοι δείκτες χτυπάνε συναγερμό. Δεν έχει άλλωστε έρθει ακόμη ο λογαριασμός από το τυχοδιωκτικό άνοιγμα τών σχολείων για δύο εβδομάδες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τά αποτελέσματα από την περιορισμένη έξοδο τού Πάσχα και από τις εκκλησίες.

Ο κύριος Μητσοτάκης έδειξε να «βάζει όλα τα λεφτά του» στον εμβολιασμό, γιατί φυσικά ο ίδιος ξέρει ότι τα self test είναι περισσότερο επικοινωνιακό κόλπο παρά μπορούν να ελέγξουν τήν πανδημία. Αλλά και εδώ η κίνηση να ξεκινήσει εμβολιασμός από την ηλικία τών 30 χρόνων, παραμερίζοντας τήν ηλικία 45 έως 55, που θεωρητικά κιν­δυνεύει περισσότερο, είναι αντιφατική. Το μυστικό είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί το AstraZeneca, πράγμα όμως που υπονοεί ότι είναι επικίνδυνο για τις μεγαλύτερες ηλικίες ή έτσι θα εκληφθεί.

Κατά τα άλλα, ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα από τα προηγούμενα «διαγγέλματα». «Με τη βοήθεια τού υγειο­νομικού προσωπικού το ΕΣΥ και η κυβέρνηση τα έχουν καταφέρει…». Δεν φταίει η κυβέρνηση που πεθαίνουν δε­κάδες άνθρωποι αβοήθητοι κάθε μέρα, έξω από τις ΜΕΘ, ή ότι το ΕΣΥ έχει πλήρως «κορονοποιηθεί». Γιατί, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, «είναι δυστυχώς γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων διασωληνώνονται είναι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας». Κακό τού κεφαλιού τους…

Πηγή Tvxs.gr - Προσπαθεί να διορθώσει την πορεία (απόσπασμα)…
Αναρτήθηκε στις 22 Απριλίου 2021 , 00:19:13 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Όχι από τώρα, από την πρώτη στιγμή είναι αποκλειστικά υπεύθυνος, ο μόνος, για ότι έχει συμβεί…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.