Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ποιοί αποφασίζουν ποιοί θα πεθάνουμε…

10 Ιανουαρίου 2021

«Από την αρχή τής πανδημίας κανένας συμπολίτης μας που χρειάστηκε νοσηλεία σε ΜΕΘ δεν έμεινε εκτός μονάδας. Όμως για να μπει κάποιος σε ΜΕΘ πρέπει να πληρούνται κάποια κριτήρια και είναι οι γιατροί που αποφασίζουν, αν κάποιος θα νοσηλευτεί ή όχι σε ΜΕΘ»

Είναι λόγια, πρόσφατα, τού κυρίου που βλέπετε στη φωτογραφία, Βασι­λείου Κοντοζαμάνη ονόματι, υφυπουργού Υγείας. Αφ’ ενός, παραδέχεται πλαγίως ότι υπήρξαν θάνατοι από κορονοϊό εκτός τών ΜΕΘ, σύμφωνα με στοιχεία τού ΕΟΔΥ περί το 80%. Αν δηλαδή σήμερα που μιλάμε ο συνολικός αριθμός τών θανάτων είναι 5.227, περί τους 4.180 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους από τον θανατηφόρο ιό εκτός ΜΕΘ. Πού και πώς ακριβώς, στο σπίτι τους, σε θαλάμους ή στους διαδρόμους τών νοσοκομείων, διασωληνωμένοι ή όχι, θα το μάθουμε ίσως μετά την πανδημία, αν μάθουμε ποτέ τα έργα και τις ημέρες τών εντεταλμένων για την Υγεία μας μέσα σ’ αυτήν.

Αφ’ ετέρου. Όταν λέμε εντεταλμένοι, δεν εννοούμε ασφαλώς τους γιατρούς και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό, που έδωσαν και δίνουν καθημερινή μάχη στον πόλεμο κατά τού ιού. Προσέχτε όμως πώς ο ολίγον συμπατριώτης μας Αρκάς, πτυχιούχος Μαθηματικός τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και «Επιστήμονας» (κατά το βιογραφικό του, μεταπτυχιακό μήπως;) Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας τού Πανεπιστημίου τού Μπέρμιγχαμ, από τής ηλικίας τών 32 ετών (αν ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία αφ’ ότου ενηλικιώθηκε και προ τού 2004, θα αρκούσε το πτυχίο τού Μαθηματικού…) κατά σειράν αντιπρόεδρος και πρόεδρος τού ΕΟΦ, διοικητής τής 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωπος Τύπου τού υπουργείου Υγείας, εκπρόσωπος τής Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο τού Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων… πώς, με τόσους τίτλους, αλλά και με τί κουτο­πονηριά, μεταθέτει τη δική του (και των συνυπευθύνων του) ευθύνη, την ατομική, την επιστημονική (λέμε τώρα…), την πολιτική, την ανθρώπινη ευθύνη, στους γιατρούς!

Δηλαδή, αν παρ’ ελπίδα (όχι και τόσο απίθανη με κυβέρνηση τής Νέας Δημοκρατίας), διαθέτουμε 100 ΜΕΘ (έτσι και αλλιώς κανένας δεν ξέρει πόσες ακριβώς διαθέτουμε…), θα φταίνε οι γιατροί που έκαναν αναγκαστικά «διαλο­γή», με «αναγκαστικά» κριτήρια, των 100 σοβαρότερων περιστατικών κορονοϊού ανάμεσα σε 1.000. «Αφήνοντας», οι γιατροί, τους υπόλοιπους 800, το 80% σύμφωνα με το ΕΟΔΥ, να πεθάνουν! Κάνοντας εδώ κάποιους υπολογι­σμούς μπορούμε να υποθέσουμε και πόσες ΜΕΘ πραγματικά διαθέτουμε… Αν και σύμφωνα με τον κύριο Γερα­πετρίτη, όσες περισσότερες ΜΕΘ διαθέτουμε τόσους περισσότερους θανάτους μετράμε!

Θαυμάστε δημόσιους άνδρες και τη λογική τους!

Υ.Γ. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε σε «δημόσιες γυναίκες» (έχουν φροντίσει δημόσιοι «άνδρες» σαν τον Λοβέρδο, άλλο να σημαίνει αυτό…). Δεν μπορούμε όμως να μη φέρνουμε στο νου μας, κάθε φορά που μι­λάμε γι’ αυτά, την κυρία Μαρέβα, να μάς καλεί την Άνοιξη να βγούμε στα μπαλκόνια μας να χειροκροτήσουμε τούς γιατρούς και το προσωπικό τού ΕΣΥ! Ο χειμώνας τής έπεσε βαρύς και δεν ανοίγει τη μπαλκονόπορτα… Ίσαμ’ εδώ ήταν το χειρο­κρότημα, τώρα θ’ αρχίσουμε να κρεμάμε τούς «ήρωες» στα κάγκελα τών μπαλκονιών!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 5
  1. Αυτό που δεν έχω καταλάβει Τριπολίτη είναι γιατί κάθε φορά που μιλάς για τον φουκαρά τον Κοντοζαμάνη τον καρφώνεις σαν «ολίγον Αρκά». Ή τον ξεχωρίζεις από τον άλλο, τον πολύ και διεθνή Αρκά;

  2. Όταν άρχει η συγκεκριμένη εγκληματική συμμορία (οικονομική ελίτ, κόμμα, ΜΜΕ), μέχρι να ανατραπεί δεν πρόκειται να μάθουμε ποτέ πού και πόσοι συμπολίτες μας πέθαναν εκτός ΜΕΘ, ούτε αν μπορεί και να μην πέθαιναν.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.