Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η έφοδος των «αρίστων»!

26 Νοεμβρίου 2019

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», δήλωνε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νοέμβριο του 2017 ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιγράφοντας το «όραμά» του για το κράτος των «αρίστων».

Το Νοέμβριο του 2019 ως πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διορίζουν διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας έναν 80χρονο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ. Ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Τρικάλων και μανιώδης αρθρογράφος με προσφιλές πεδίο ανάλυσης, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τα έργα και τις ημέρες του Νίκου Καρανίκα. Είναι απολύτως προφανές ότι πληροί όλες τις τεχνοκρατικές προδιαγραφές αριστείας που περιέγραφε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, δεν είναι «αποτυχημένος πολιτευτής» και δεν έψαχνε «αργομισθία στο δημόσιο».

Ανάλογες προδιαγραφές αριστείας είναι εξίσου προφανές ότι πληρούν και οι λοιποί διορισθέντες διοικητές νοσοκομείων, είτε πρόκειται για κουμπάρους τοπικών βουλευτών, είτε για απόστρατους, είτε για απόφοιτους ΤΕΙ, είτε για συζύγους μεγαλοδημοσιογράφων που διέπρεψαν στην αντιΣΥΡΙΖΑ καμπάνια.

Πέραν των πολιτευτών και κουμπάρων, οι διορισμοί διοικητών νοσοκομείων από την κυβέρνηση της ΝΔ περιλαμβάνουν και ειδική κατηγορία… αρίστων αποστράτων, που είναι επίσης προφανές ότι έχουν βαρύ τεχνοκρατικό υπόβαθρο και κατέχουν σε βάθος το μάνατζμεντ της Υγείας.

ΤΡ. Ο προειρημένος 80χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας σε ερώτηση δημοσιογράφου τοπικού σταθμού, αν θα κρατήσει τη σύνταξή του ή θα προτιμήσει τον μισθό του διοικητή, αποποιήθηκε φυσικά τα 1.250 ευρώ (του συνταξιούχου εκπαιδευτικού)…

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Με «παρέμβαση Μαξίμου» παραιτήθηκε ο ετών 81 «νέος» διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας. Δεν αντέχουν ούτε οι ίδιοι τα ρεζίλια τους!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ο μάστορας Κωστής Παπαγιώργης…

Κωστής Παπαγιώργης, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 1 - ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, Εισαγωγή Δημήτρης Καράμπελας, Επιλογή κειμένων Γιάννης Αστερής - Δημ. Καράμπελας, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, Μάιος 2020, Σελίδες 456, Τιμή 16,00 ευρώ. Παράλληλα │ Βλ. ανάρτηση…