Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ο Γιάννης τί τους φταίει;

10 Ιανουαρίου 2021

Δεν έχουμε αμφιβολία πως αν ο Τσιτσιπάς δεν είχε πάει να κάνει Πρωτο­χρονιά στο Ντουμπάι και να προκαλέσει τό αίσθημα τών εγκλεισμένων Ελλήνων, θα είχε «καταλάβει» τη θέση τού Γιάννη Αντετοκούμπο, στην πρώτη αφίσα που κυκλοφόρησε με το νέο και επετειακό έτος η «Επι­τροπή τού 2021» για τα «200 Χρόνια μετά την Επανάσταση».

Προτού πούμε οτιδήποτε άλλο, επισημαίνουμε τήν «αισθητική» τής αφί­σας, είναι δηλωτική τού τί άλλο μάς περιμένει… Δεν πέρασαν λίγες μέρες που γράφαμε, να μην αφήσουμε στα χέρια τους το ’21! Ο κορονοϊός μπορεί κάπως να συγκρατήσει τό φολκλόρ και το κιτς τών «αρίστων», αλλά δεν θα τα αποφύγουμε. Συζητώντας μεταξύ μας και επί τής ουσίας, θα ήταν (και χωρίς τον κορονοϊό) η ενδεδειγμένη τιμή στους Κολοκοτρώνηδες, Καραϊσκάκηδες και Καποδίστριες, που μάς χά­ρισαν τή στοιχειώδη ελευθερία και αυτογνωσία.

Αυτοί όμως στην αφίσα τους το παρατράβηξαν και επί της ουσίας. Με ένα ακαλαίσθητο «βέλος τού χρόνου» πήγαν πίσω 2.500 χρόνια (αφού ο κορονοϊός «μόλυνε» τη «Σαλαμινομαχία»…), για να ξανάρθουν και να καταλήξουν στον Αντετοκούμπο! Και να «προκαλέσουν» τούς αιώνιους Ελληναράδες… Πρέπει γι’ αυτό να τούς υπερασπιστούμε;

Αν ο Γιάννης δικαιούται αυτή τη θέση και τιμή, δεν θα το συζητήσουμε παραπέρα. Ο Γιάννης Αντετοκούμπο υπήρξε γενναίος Έλληνας οσάκις ήταν πτωχός και τώρα που είναι πλούσιος, πάλ’ εις μέγα γενναίος Έλλην είναι. Κατά συνέπεια, χάνουν τόν στόχο όσοι έσπευσαν να υπερασπιστούν τόν Γιάννη και πλαγίως την «Επιτροπή τού 2021». Δεν κινδυνεύουμε μόνο από τους Ελληναράδες τύπου Τσιάτρα. Αλλά από την ελαφρότητα, την ακα­λαισθησία, την ιδεολογική σύγχυση και προπαγάνδα, τη σπατάλη, την υποκρισία τών «αρίστων»

Τί θέλουν να μάς πουν; Όταν στοιβάζουν τ’ αδέλφια τού αδελφού μας Γιάννη στη Μόρια τού Καρά Τεπέ! Δεν είναι αδελφός μας; Τότε τί τον βάλανε στην αφίσα μαζί με τον Κολοκοτρώνη;

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Παράτες και φανφάρες, από κοτζαμπάσηδες και προεστούς, λεφτά για το ΕΣΥ δεν έχετε; Για τα μέσα μεταφοράς δεν έχετε;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.