Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Δεν ικανοποιήθηκαν οι «προανακριτές»…

28 Νοεμβρίου 2019

Από τις απαντήσεις μάρτυρα που κατέθεσε μόνο για το αντικείμενο («σκευωρία») της Προανακριτικής (για το σκάνδαλο Novartis είπε ότι θα καταθέσει στον ανακριτή, αν κληθεί…) και έστειλαν την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, να διερευνηθεί αν έχει τελεσθεί το αδίκημα της άρνηση κατάθεσης! Κατά τα άλλα:

Ο πρώην διευθυντής εμπορικής πολιτικής της Novartis Φιλίστωρ Δεσταμπασίδης, που καταθέτει στην Προανακριτική Επιτροπή για τη «σκευωρία», δήλωσε πως καλά κάνει η δικαιοσύνη και ερευνά την υπόθεση, αποδεχόμενος την ύπαρξη σκανδάλου. Μεταξύ άλλων, παραδέχτηκε τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας, δηλώνοντας μάλιστα πρόθυμος να μιλήσει και στη Δικαιοσύνη. Σε ό,τι αφορά το σκάνδαλο Novartis ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχω άποψη για το αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Σε ό,τι με αφορά, καλά κάνει η δικαιοσύνη και το ερευνά».

Σε ερωτήσεις ώστε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, αρχικά είπε πως δεν πρόκειται να μιλήσει για τίποτα άλλο, πέραν του αντικειμένου της Επιτροπής που είναι οι ισχυρισμοί για «παρεμβάσεις» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Δικαιοσύνη, θέμα ωστόσο για το οποίο δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Tvxs.gr, ανέφερε πως έχει δεχτεί πιέσεις και έχει στοχοποιηθεί από εμπλεκόμενους ώστε να μη μιλήσει, «να μην πει στη Δικαιοσύνη όσα γνωρίζει». Αρχικά μίλησε μόνο για τον Νίκο Μανιαδάκη, τονίζοντας πως «με έχει στοχοποιήσει για να με εκφοβήσει και να μην καταθέσω στη Δικαιοσύνη πράγματα που έχω δει, έχω ακούσει και γνωρίζω, όχι για αυτά που ερευνάτε σε αυτή την προανακριτική αλλά καθαρά για το σκάνδαλο Novartis».

Και συνέχισε λέγοντας: «Οι Λοβέρδος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Μανιαδάκης και Φρουζής με έχουν στοχοποιήσει, μαζί και όλα τα ΜΜΕ που αναφέρονται στο όνομά μου. Το κάνουν για να μην καταθέσω όσα πιθανόν γνωρίζω στην ποινική δικαιοσύνη», τόνισε. Αναφέρθηκε ενδεικτικά σε βίντεο όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει πως «ο Δεστεμπασίδης είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Όταν θα κληθώ, αν κληθώ από την κανονική δικαιοσύνη, να είστε σίγουροι ότι θα εισφέρω και θα καταθέσω με βάση τη συνείδηση και τις ηθικές αξίες μου. Για το σύνολο των πολιτικών προσώπων θα καταθέσω ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Σε λατινοαμερικάνικη χώρα ζούμε, τη λατινοαμερικάνικη κυβέρνηση που κατηγορείτε για το σκάνδαλο ψηφίσαμε, σιγά μη αποδοθεί δικαιοσύνη. Καμία ιδέα;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ο μάστορας Κωστής Παπαγιώργης…

Κωστής Παπαγιώργης, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ 1 - ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, Εισαγωγή Δημήτρης Καράμπελας, Επιλογή κειμένων Γιάννης Αστερής - Δημ. Καράμπελας, Εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα, Μάιος 2020, Σελίδες 456, Τιμή 16,00 ευρώ. Παράλληλα │ Βλ. ανάρτηση…