Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Αστικοί μύθοι…
11 Ιανουαρίου 2021

Σαν σήμερα το 1989, εξορισμένος από τον Ανδρέα Παπανδρέου στον Κοκκιναρά, γνωστόν και ως Πολιτεία, κατ’ ευφημισμό και «ιδιοκτησία» (διαμένουν εκεί πολλοί πρώην και νυν πολιτικοί, γνωστοί καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και απλοί βαλαντιούχοι, κατά την Wikipedia…), o πρώην και μετέπειτα Πρόεδρος τής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε τήν «ιστορική δήλωση».

«Τα πρωτοφανή γεγονότα που σημειώνονται τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας δημιουργούν τήν εντύπωση ότι η Ελλάς μετεβλήθη σε απέραντο φρενοκομείο». Δεν έχει σημασία για ποιόν λόγο τό είπε, καθ’ ότι τα λόγια τού «Εθνάρχου» είχαν και έχουν διαχρονική και παροιμιακή αξία.

Τα καθεστωτικά «μέσα», που καραδοκούν στο ημερολόγιο να διαιωνίσουν τήν «αστική» ιστορία, το ανέσυραν ήδη από χθες, συνοδευόμενο και από τις άλλες γνωστές «ρήσεις» τού αρχηγέτου τής σύγχρονης Δεξιάς. Τώρα, γιατί οι ρήσεις αυτές αποτελούν «θέσφατα», είναι περίεργο. Καθ’ ότι αφ’ ενός, είτε είναι κοινότοπες είτε δεν επιβεβαιώ­νονται. Και αφ’ ετέρου, ορισμένες γυρίζουν ως μπούμερανγκ (αυτεπίστροφον) σ’ αυτόν που τις εκστόμισε.

Φαντάζεσθε έναν «δυναμικό» πρωθυπουργό ν’ αναρωτιέται, ποιός κυβερνάει τόν τόπο του! Να λέει, ανήκομεν εις την Δύσιν! Κάτι που το Έθνος γνωρίζει από τα γεννοφάσκια του… Το πόσο δε μάς στοίχισε ότι «δεν υπάρχει παρά μία Μακεδονία και αυτή είναι ελληνική», ας μη το συζητήσουμε. Το άλλο, το πολιτικό συχωροχάρτι, «έναν πρω­θυπουργό δεν τον στέλνεις φυλακή, τον στέλνεις στο σπίτι του»; Και «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε…», να παίζει ο Παττακός στις διακοπές του τάβλι…

Εμείς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον εκτιμούμε για άλλους λόγους, αφήνοντας πίσω μας τα «ξερονήσια» τής πολιτικής του και τον «πολιτικό που αναγέννησε τήν Ελλάδα», «αποκατέστησε τή δημοκρατία», «μας έβαλε στην ΕΟΚ» και τους λοιπούς «αστικούς» μύθους. Τον εκτιμούμε γιατί τηρουμένων τών ελληνικών αναλογιών ήταν όντως πολιτικός, σοβαρός συντηρητικός πολιτικός. Είχε τουλάχιστον επίγνωση μιας βασικής αρχής τής συντηρητικής πολιτικής, να ξημερώνει το σήμερα τουλάχιστον σαν το χθες.

Και τον εκτιμούμε, γιατί ήθελε να έχει φίλους τον Χατζηδάκη και τον Χορν…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2021 , 00:03:15 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Μια χαρά συνεργάτης του Μέρτεν ήτανε…. Απλά έμαθε να φυλάει τα νώτα του, αφού τη γλύτωσε από τον ΕΛΑΝ που τον είχε συλλάβει στην Τήνο το ’44.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.