Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Πελώνειον άγος…
3 Μαΐου 2021

Και άγχος! Ηταν μια ευτυχής συγκυρία για την κυβέρνηση, διαβάζουμε στο Tvxs.gr, ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Φουρθιώτη συνέβη­σαν τις μέρες τού Πάσχα. Το μόνο που ακούστηκε είναι ότι ο εκλεκτός τους «έκανε Πάσχα στην Πτέρυγα 6 τού Κορυδαλού»…

Έγινε ο λιγότερος δυνατός θόρυβος και δεν χρειάστηκε να δοθούν απα­ντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, την κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπουρ­γούς και βουλευτές τής Νέας Δημοκρατίας.

Η ελπίδα στο επιτελείο τού πρωθυπουργού είναι ότι το θέμα θα ξεφουσκώσει σύντομα και όταν επιστρέψουμε στην μεταπασχαλινή κανονικότητα ο Μένιος Φουρθιώτης δεν θα πρωταγωνιστεί στην επικαιρότητα και δεν θα τον βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους η (ατυχής τελευταία) κυρία Πελώνη και τα κυβερνητικά στελέχη που θα εμφανίζονται στα τηλεοπτικά πάνελ. Είναι σίγουροι; Γιατί κάπου πήρε τ’ αφτί μας ότι ο Μένιος θα κελαηδήσει! Το άκουσε και ο φίλος μας ο Κοσμάς από τη Θεσσαλονίκη και σκάρωσε το παρακάτω στιχούργημα με τον ως άνω, πετυχημένο τίτλο και μάς το έστειλε να διασκεδάσουμε μέρες που είναι…

Η προηγούμενη ιστορία / είχε νοθευμένη υστερία / ήταν που ο Πέτσας διότι / τάισε με χρήμα τον Φουρθιώτη / Στη φυλακή είναι μονάχος / και έχουνε Πελώνειον άγος / φόβος αν θα απαυδήσει / τρόμος αν θα κελαηδήσει.

Πόσοι ήτανε στη στρούγκα / πόσο χάρηκαν τήν μπούγκα / η Πελώνη εμπνέεται παράτες / για Νευροκοπίου πατάτες / Τόσοι πολλοί ομόφρονες / και βέροι εθνικόφρονες / Ο Λιγνάδης και Φουρθιώτης / και ανέμελος ο τυχοδιώκτης.

Αυτή είναι η πραγματικότητα / πολύ σκληρή τραυματικότητα / γνωστά είναι βέβαια τα τοπία / μεγάλη απάθεια και δυστοπία…

ΚΟΣΜΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ, Επιλήσμων παλαιόθεν, αντιγραφέας εξ ιδίων
Αναρτήθηκε στις 3 Μαΐου 2021 , 14:32:20 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Πως ν’ αντέξει ο Μένιος στη φυλακή; Θα τους πάρει μαζί του…

    1. Θα τους πάρει; Ή θα τον πάρουνε; Φόβος στου Μαξίμου!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.