Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Το λαδόξυδο του Βρούτση…

5 Δεκεμβρίου 2019

Στο μαγειρείο του Αυτιά:

Τί μου κάνεις και με ψήνεις, μια χαρά τα καταφέρνεις
κι όσα έχω μέσ’ στη τσέπη, μέχρι φράγκο μου τα παίρνεις.
Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι κι έξι το λαδόξυδο,
έχεις κάνει του χεριού σου ένα ντερβισόπαιδο.
Με το έξυπνο σου κόλπο, βρίσκεις πάντα το κουμπί μου
και τ’ αδειάζεις δίχως κόπο κάθε τόσο το πουγγί μου.

Αυτό το όμορφο τραγούδι, σε στίχους και μουσική του Γιάννη Παπαϊωάννου και ερμηνεία του Γρηγόρη Μπιθικώτση, μου θύμισε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Ο γνωστός παρουσιαστής Γιώργος Αυτιάς, παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, παρουσίασε
το νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης, μαζί με το φορολογικό.

Συνήθως η παρουσίαση των νομοσχεδίων ή των προτάσεων μιας κυβέρνησης γίνεται από τους υπουργούς σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία όλων των δημοσιογράφων που καλύπτουν θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου και επακολουθούν ερωτήσεις και διευκρινίσεις.

Στην προκειμένη όμως παρουσίαση προτιμήθηκε η ως άνω εκπομπή, όπου παρέστη ένας εκ των υπουργών ο κ. Γιάννης Βρούτσης, του υπουργείου Εργασίας και απουσία του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Αυτιάς ως υπερυπουργός παρουσίασε δύο νομοσχέδια. Το ένα «το νέο ασφαλιστικό» (πες το ξύδι) και το άλλο το φορολογικό (πες το λάδι), τα ανάδευσε μαζί και έφτιαξε το λαδόξυδο. Κυριολεκτώ! Το ένα, «το ξύδι», θα εφαρμοστεί από 1.1.2020. Το άλλο, «το λάδι», θα γίνει αντιληπτό στα μέσα του 2020. Κοίτα τώρα πώς έρχεται η μια παροιμία μετά την άλλη. «Να σε κάψω Γιάννη μου να σ’ αλείψω λάδι» ή «ζήσε Μαύρε μου να φας το Μάη τριφύλλι», διαλέγετε και παίρνετε […].

Όλη η προσπάθεια να παρουσιαστεί μαζί το φορολογικό με το ασφαλιστικό είναι η κουτοπονηριά για να αποκρυβεί η αλήθεια. Το ασφαλιστικό ουσιαστικά βάζει χέρι στις τσέπες μικρών και μικρομεσαίων και με τη σειρά του ενισχύει τα υψηλά εισοδήματα. Είναι γνωστό ότι το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων δηλώνει εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Το νέο ασφαλιστικό όλους αυτούς τους χαρατσώνει έως 20% σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ…

ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΝΗΣ - Η εποχή Online
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά…

Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα, απαίτηση τού καιρού μας, αλλά είναι μια ολόκληρη ιστορία… Δύο περίπου χρόνια μετά τη λήξη τού Εμφυλίου Πολέμου και ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε │ Βλ. ανάρτηση…