Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Μια απάντηση στον κύριο Κοντοζαμάνη…

11 Ιανουαρίου 2021

Απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις τού υφυπουργού Υγείας, που επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες τής κυβέρνησης για τους θανάτους από κορονοϊό εκτός ΜΕΘ στους γιατρούς, εξέδωσε το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, παράταξη ιατρών στην ΕΙΝΑΠ, στην ΟΕΝΓΕ και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων διαβάζουμε…

Ήδη από την περασμένη Άνοιξη, από την έναρξη κιόλας τής επιδημίας, οι κύριοι Κοντοζαμάνης και Χαρδαλιάς είχαν μετατρέψει τη σχετική επίσημη τηλεοπτική ενη­μέρωση σε ένα προπαγανδιστικό σόου δείχνοντας πως πολύ λιγότερο τούς ενδιαφέρει η ουσία και η σοβαρότητα και πολύ περισσότερο η επικοινωνιακή ελαφρότητα, για να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα της κυβερνητικής πολιτικής. Δυστυχώς σ’ αυτή τη θυσία της σοβαρότητας στον βωμό της μικροκομματικής κυβερνητικής προπαγάνδας όλο αυτό το διάστημα από τον Μάρτιο του 2020 υπήρξε η συνενοχή (είτε διά της παρουσίας ή διά της σιωπής) και ορισμένων εκπροσώπων της λεγόμενης κρατικής «επιτροπής ειδικών» […].

Πολύ περισσότερο δε που ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, αλλά και συνολικά ως νοσοκομειακοί γιατροί προειδοποιούσαμε διαρκώς από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι και την κορύφωση του «2ου κύματος» για τον κίνδυνο μετατροπής της επιδημίας COVID19 σε κρίση Εντατικής Θεραπείας, με τις γνωστές ήδη από τον Φε­βρουάριο 2020 σε άλλες χώρες ολέθριες συνέπειες, και η κυβέρνηση επί πολλούς μήνες αγνοούσε πανηγυρικά αυτόν τον κίνδυνο […].

Έτσι λοιπόν επιχειρεί η κυβέρνηση ξεκάθαρα πλέον να μεταβιβάσει όλες τις ουσιαστικές και νομικές ευθύνες στους υγειονομικούς για να αποσείσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες. Και μάλιστα τώρα συλλογικά και συλλήβδην, όχι πια ενάντια μόνο σε κάποιους εκπροσώπους. Και μάλιστα τώρα από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, όχι από κάποιους τυχάρπαστους και μεμονωμένους γραφικούς κυβερνητικούς βουλευτές.

Τέτοια λοιπόν συλλογική, μαζική και αποφασιστική πρέπει να είναι από δω και πέρα η αγωνιστική απάντηση των υγειονομικών. Μονόδρομος πλέον ο πανυγειονομικός ξεσηκωμός ενάντια στον ολοκληρωτικό πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση ενάντια σε όλους τους υγειονομικούς συλλήβδην και αδιάκριτα. Και για την υγεία του λαού και για τα στοιχειώδη δι­καιώματα των ίδιων των υγειονομικών. Γιατί ακόμα και η ίδια η κυβέρνηση πλέον ομολογεί δια της χυδαίας πρακτικής της πως οι ανάγκες των ασθενών ταυτίζονται με τα στοιχειώδη δικαιώματα των υγειονομικών.

Η κυβέρνηση είναι τελείως εκτός πραγματικότητας, αν νομίζει πως «θα την βγάλει καθαρή» επειδή έχει με το μέρος της κάποιους διαπλεκόμενους καναλάρχες, κάποιους κρατικοδίαιτους ιδιώτες κλινικάρχες και κάποιους λίγους υποταγμένους πανεπιστημιακούς μεγαλοκαθηγητάδες. Οι χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί, οι εκατοντάδες πανεπιστημιακοί γιατροί, οι δεκάδες χιλιάδες λοιποί υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης, οι χιλιάδες αυτο­απασχολούμενοι γιατροί με ιατρεία στις γειτονιές που με αυτοθυσία στο πλευρό των ασθενών δίνουμε νυχθημε­ρόν την μάχη ενάντια στον θάνατο έχουμε τον λαό μαζί μας.

Ως Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή θα προτείνουμε άμεσα τις επόμενες μέρες σε όλους τους μαχόμενους υγειο­νομικούς συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζικής αγωνιστικής δράσης και διεκδικήσεων. Το «σηκώνουμε το γάντι» ευ­χα­ρίστως, κύριε Μητσοτάκη, κύριε Κικίλια, κύριε Κοντοζαμάνη. Θα σας επιστραφεί καταλλήλως και πολύ σύντομα.

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ - Βλ. εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση…
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Ποιος ακούει παιδιά; Αν δεν βγείτε στους δρόμους. Κι εμείς μαζί σας εννοείται…

  2. Ένα ύποπτο περιστατικό ιλαράς στο Μιλάνο το Νοέμβρη 2019 a posteriori διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για covid-19. Το ίδιο με ένα περιστατικό δερματοπάθειας σε ενήλικα τον Μάιο 2019. Την άνοιξη 2019, σε τυχαίο δειγματοληπτικό έλεγχο για κάποια μελέτη για την πρόωρη διάγνωση καρκίνου του πνεύμονος, πάντα εκ των υστέρων, πολλοί συμμετέχοντες βρέθηκαν θετικοί στον κορωναϊό. Συνεχίζουμε να έχουμε τεράστια κενά. Ξέρουμε λίγα πράγματα για την παθογένεια του κορωναϊού, πρακτικά έχουμε ρίξει όλο το βάρος στην πνευμονία, για να αντιμετωπίσουμε την οποία χρειάζονται αναπνευστήρες σε ΜΕΘ για να αποφύγουμε τις εκατόμβες θυμάτων. Οι «αρμόδιοι» (κυβέρνηση) λένε ότι οι γιατροί κάνουν διαλογή ασθενών. Το να πεθάνει κάποιος που θα μπορούσε να ζήσει είναι τρομακτικό για τον καθένα, πολύ περισσότερο για έναν υγειονομικό. Τι πρέπει να κάνει ο υπεύθυνος μιας ΜΕΘ με συγκεκριμένο αριθμό θέσεων; Τι μπορεί να κάνει; Όποιος προλάβει; Όποιος προλάβει! Στην Ιταλία την περσινή άνοιξη ο κόσμος πέθαινε σαν τις μύγες γιατί λόγω της ιδιωτικοποίησης της υγείας (ΣΔΙΤ!) δεν είχαν αρκετούς αναπνευστήρες ούτε ανταλλακτικά-αναλώσιμα γι’ αυτούς που είχαν. Οι υγειονομικοί κάνουν ό,τι μπορούν στις δομές υγείας, δεν πρέπει να βγουν αυτοί στους δρόμους, εμείς πρέπει να βγούμε στους δρόμους, να ζητήσουμε το αυτονόητο. Ξέρετε τι σημαίνει ιδιωτικοποίηση της υγείας; Περιορίζουμε τα κρατικά κονδύλια για την υγεία και κατευθύνουμε τους πολίτες στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντάς τον με λεφτά του κράτους. Τυπικά η υγεία είναι δημόσιο αγαθό, δικαίωμα, που το πληρώνουμε με τους φόρους μας για να γίνονται πιο πλούσιοι οι κλινικάρχες (αυτά στην Ιταλία, εδώ είναι χειρότερα τα πράγματα, εδώ λένε ότι για τους νεκρούς φταίνε οι γιατροί).

  3. Ο δικός μου ο προβληματισμός είναι ότι στα κυρίαρχα ΜΜΕ δεν βλέπουμε να προβάλλεται καθόλου το τεράστιο πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων της υγείας. Μέχρι και στη δημόσιά τηλεόραση από όσο μπορώ να έχω παρακολουθήσει αυτή η σημαντική παράμετρος δεν ακούγεται καθόλου. Θα περάσει ο covid και θα είμαστε στα ίδια, να μου το θυμηθείτε. Τουλάχιστον για την Ελλάδα αυτό διαφαίνεται. Θα κλάψουμε τους νεκρούς μας και τη μοίρα μας και μετρά θα ρίξουμε τις ευθύνες στους άλλους. Γιατί αυτό θα κάνουμε για άλλη μια φορά. Οι δικές μας οι προτάσεις και διεκδικήσεις ποιες είναι; Όταν με το καλό κοπάσει η πανδημία κατά τη γνώμη σας τι θα συμβεί; Θα βγει π.χ. στους δρόμους, μαζί νοσηλευτικό προσωπικό και συνειδητοποιημένοι πολίτες ανατρέποντας την αρρώστια των ιδιωτικοποιήσεων στο χώρο της υγείας ή θα μείνουμε παθητικοί θεατές των εξελίξεων;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.