Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ο «αναρχικός» μήνας Δεκέμβρης…

6 Δεκεμβρίου 2019

Ο μήνας εκείνος δεν ιστοριογραφείται μόνο από «αναρχία και χάος» (κατά το αλήστου μνήμης Mega Channel), ως επακόλουθα της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αμέσως μετά τον Δεκέμβρη του 2008, θα πρέπει να θυμόμαστε, εγκαινιάστηκε μια περίοδος λιτότητας, προανάκρουσμα και πρόσχημα της επερχόμενης «κρίσης», που κρατάει μέχρι σήμερα, Δεκέμβρη του 2019. Και έχει «μέλλον»

Τα μέτρα καταστολής που «απέτυχαν» να εφαρμοστούν εκείνον τον Δεκέμβρη οδήγησαν, με πρόσχημα την «κρίση», σε εντονότερα μέτρα περιστολής κοινωνικών δικαιωμάτων και ζητημάτων, καταστολής των λαϊκών αντιδράσεων, σε υποστολή των θεσμών και της δικαιοσύνης (ο αστυνομικός δολοφόνος του Γρηγορόπουλου είναι πλέον ελεύθερος), στον ρατσισμό, ακόμα και σε μισανθρωπισμό και επιβεβαιώνονται σήμερα με την άλλοτε «θεσμική» και άλλοτε βίαιη επιβολή μιας κρατικής «κανονικότητας»

Αν όχι όλοι οι μήνες, οι Δεκέμβρηδες καλούν σε επαγρύπνηση, αλληλεγγύη και δράση.

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 3
  1. «Eravamo molti, eravamo giovani, eravamo Lotta Continua, ora siamo pochi, siamo vecchi, la lotta continua». Ήμασταν πολλοί, ήμασταν νέοι, ήμασταν «Συνεχής Αγώνας», τώρα είμαστε λίγοι, είμαστε γέροι, ο αγώνας συνεχίζεται. Είναι η απάντηση του Eri De Luca, ενός από τους ιδρυτές της Lotta Continua, στην ερώτηση «και τώρα τι έχει μείνει από εκείνα τα χρόνια;»

    1. Είναι τόσο άπληστοι, άσχετοι και επικίνδυνοι οι σημερινοί κοκορόφτεροι που κυβερνούν που κρέμονται σε μια κλωστή και ας έχουν δέκα πυλώνες να τους στηρίζουν. Θα ζήσουμε τρομερά και φοβερά να μου το θυμηθείς.

  2. Για τον ΟΑΣΑ, οι αλλαγές των δρομολογίων οφείλονται στην επέτειο του «θανάσιμου τραυματισμού» του Γρηγορόπουλου, ο δε Τζήμερος οικτίρει το παιδί μιας διαλυμένης οικογένειας. Αλλά, όπως λέει ο De Luca, αν και είμαστε γέροι και λίγοι, ο αγώνας συνεχίζεται. Όχι για τίποτε άλλο, για το γαμώτο.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά…

Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα, απαίτηση τού καιρού μας, αλλά είναι μια ολόκληρη ιστορία… Δύο περίπου χρόνια μετά τη λήξη τού Εμφυλίου Πολέμου και ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε │ Βλ. ανάρτηση…