Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Ηφαίστειο υπό έκρηξη η Γαλλία…

7 Δεκεμβρίου 2019

H Γαλλία μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Οι δρόμοι των γαλλικών πόλεων γέμισαν με διαδηλωτές, δακρυγόνα και αστυνομικούς καθώς συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, μετά τη μαζική συμμετοχή της Πέμπτης που προκάλεσε γενικευμένη «παράλυση» στη χώρα.

Πρόκειται μάλιστα για μία από τις μεγαλύτερες απεργίες του δημόσιου τομέα εδώ και δεκαετίες.

Μεγάλο μέρος της χώρας ακινητοποιήθηκε καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα των μεταφορών προχώρησαν σε απεργία που μπορεί να διαρκέσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο.

Τα δρομολόγια τρένων, μετρό και λεωφορείων ακυρώθηκαν, πολλά σχολεία έκλεισαν και χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο σπίτι τους σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς δεν μπορούσαν να μετακινηθούν προς τον χώρο εργασίας τους. Παράλληλα ακυρώθηκε και το 30% των πτήσεων της Air France καθώς οι εργαζόμενοι αντιδρούν σε σχέδια νέων απολύσεων και αναδιάρθρωσης στο όνομα της ανταγωνιστικότητας […].

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συντονιστικό όργανο των γαλλικών συνδικάτων και τέσσερις οργανώσεις νεολαίας κάλεσαν για μια νέα ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την προσεχή Τρίτη κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. «Όλοι στους δρόμους στις 10 Δεκεμβρίου για μια νέα ημέρα κινητοποιήσεων όλων των επαγγελμάτων», δήλωσε η Κατρίν Περέ, συνομοσπονδιακή γραμματέας του συνδικάτου CGT έπειτα από μια συνάντηση του συντονιστικού οργάνου των γαλλικών συνδικάτων, που θα συνέλθει εκ νέου την Τρίτη για να αποφασίσει για τη συνέχεια της κινητοποίησης.

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά…

Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα, απαίτηση τού καιρού μας, αλλά είναι μια ολόκληρη ιστορία… Δύο περίπου χρόνια μετά τη λήξη τού Εμφυλίου Πολέμου και ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε │ Βλ. ανάρτηση…