Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Αν δεν σε λένε Δέσποινα ή Παπαδόπουλο…

11 Δεκεμβρίου 2019

Οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ελληνικού με τους καθηγητές τους αποφάσισαν να επισκεφθούν της Ακρόπολη. Το σχολείο είχε μάλιστα εκ των προτέρων συνεννοηθεί με τον αρμόδιο κρατικό εκπρόσωπο για τον αριθμό των μαθητών και είχε γίνει γνωστή η ιδιότητα του σχολείου.

Όταν όμως έφθασαν στον αρχαιολογικό χώρο και παρέδωσαν τον κατάλογο με τα ονόματα των παιδιών, αντιμετώπισαν την αγενέστατη έκπληξη ή μάλλον «κατάπληξη» της κυρίας που καθόταν στο ταμείο. «Τί ονόματα είν’ αυτά;». Ενώ την ίδια στιγμή έδινε προτεραιότητα σε άλλο σχολείο με αποκλειστικά έλληνες μαθητές και ελληνικά ονόματα φυσικά! Εν τέλει το θέμα διευθετήθηκε «αρμοδίως», με αποτέλεσμα όμως τα παιδιά να δουν την Ακρόπολ σε λιγότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο.

Η καταγγελία των διδασκόντων του σχολείου, την οποία υπογράφει και η διευθύντριά του, δεν πέρασε καν στα ψιλά των καναλιών. Κάποιο από τα παιδιά που επισκέφθηκαν την Ακρόπολη ίσως καταφέρει μια μέρα να τους μεταφράσει τον Ισοκράτη:

Τό τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκεν μηκέτι τοῦ γένους, ἀλλά τῆς διανοίας δοκείν εἶναι καί μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τούς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἤ τούς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας (Πανηγυρικός, 50).

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Tassos Pagonis: Το πρόβλημα ήταν ότι πήγαν να μπουν κουτραντάν, όχι ότι λεγόταν Αχμέτ και Τζαλαλαμπάντ
    Dimitris Alexiou: Τι εννοείς; Πήγαν να μπουν όπως όλοι οι μαθητές όλων των σχολείων, δεν διάβασες το άρθρο; Ξεκάθαρος ρατσισμός από πλευράς ταμία (σίγουρα κάποια ρουσφετοδιορισμένη του Σαμαρά, όπως οι περισσότεροι εκεί μέσα…).
    Tassos Pagonis: Dimitris Alexiou, 10% παίρνει η ΔΑΚΕ στο ΥΠΠΟ, οπότε 90% να είναι αριστερή η ταμίας. Αυτό το πνεύμα θέλει να φέρει ο …Κούλης, να καταργηθεί η σταλινική γραφειοκρατία
    Γιάννης Ασημακόπουλος: ΜΚΟ ακούω, άρα φασιστερα τούβλα made in Σορος θα ήταν που ήθελαν να μπάσουν λαθρομετανάστες στην Ακρόπολη. Τί να καταλάβουν από πολιτισμό, αυτοί που εν έτει 2020 έχουν τo βιασμό των μικρών αγοριών έθιμο.
    Τα παραπάνω είναι σχόλια της είδησης στο Tvxs.gr (Tassos Pagonis και Γιάννης Ασημακόπουλος είναι δύο μεγάλα αστέρια που σχολιάζουν στο σάιτ). Πώς το λέγανε κάποτε, «στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς».

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά…

Θα μπορούσε να είναι και σύνθημα, απαίτηση τού καιρού μας, αλλά είναι μια ολόκληρη ιστορία… Δύο περίπου χρόνια μετά τη λήξη τού Εμφυλίου Πολέμου και ενώ το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είχε │ Βλ. ανάρτηση…