Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Η «οπισθοδρόμηση» του Μπάιντεν…
8 Μαΐου 2021

H πρότασή του να απελευθερωθούν οι πατέντες τών εμβολίων τού κορο­νοϊού δεν «ήταν κεραυνός εν αιθρία». Πάνω στις εκατό ημέρες τής θητείας του, είχε «εκστομίσει» τό εξής, εμφαντικά, στην αίθουσα τού Κογκρέσου τών Ηνωμένων Πολιτειών…

«Αυτή τη χώρα δεν την έχτισε η Wall Street, την έχτισε η μεσαία τάξη. Και τη μεσαία τάξη τήν έχτισαν τα εργατικά συνδικάτα. 20 εκατομμύρια Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους στη διάρκεια τής πανδημίας… 650 δισεκατομμυριούχοι στην Αμερική είδαν τό καθαρό τους κέρδος να αυξάνεται πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Επιτρέψτε μου να το επαναλάβω… Μόλις 650 Αμερικανοί αύξησαν τον πλούτο τους περισσότερο από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια τής πανδημίας Τώρα οι κοινωνικές δαπάνες θα αυξηθούν, αυτές θα τις πληρώσουν οι πλούσιοι»!

Και αν ο Μητσοτάκης μπόρεσε εύκολα να ισχυριστεί ότι τού «έκλεψε» ο Μπάιντεν την πρόταση για τις πατέντες τών εμβολίων, κομμάτι δύσκολο να παραδεχτεί ότι τη σύγχρονη Ελλάδα την έχτισε ο ιδρώτας και τα ασφαλιστικά ταμεία τής μεσαίας και «κατώτερης» τάξης τών ελλήνων εργαζομένων…

Να ζητήσουμε συγνώμη, για ό,τι έχουμε γράψει κατά καιρούς, από τον «γερο - Τζό»; Ίσως, για το ότι «δείχνει» πολύ νεώτερος από τούς ευρωπαίους «Μητσοτάκηδες»… Και για το γεγονός ότι ο υπερατλαντικός καπιταλισμός είναι τόσο «προχωρημένος» που όταν χρειαστεί, ξαναγυρνά στις «σωτήριες» εποχές και στον «σωτήρα» κράτος! Και ο Μητσοτάκης βέβαια έχει υποστηρίξει. «Πιστεύω ότι το κράτος έχει ρόλο να παίξει, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Όταν χρειαστεί, έχω κεϋνσιανή προσέγγιση». Αλλ’ αυτά είναι λόγια τού Μητσοτάκη!

Ο Τζο Μπάιντεν «οπισθοδρομεί», να συναντήσει τόν Λύντον Τζόνσον, τον Αϊζενχάουερ και τον Φράνκλιν Ρούσβελτ… Το «προοδευτικό» κομμάτι τού αμερικανικού κατεστημένου δεν διστάζει να «ναρκώνει» τον νεοφιλελευθερισμό, να φιλελευθεροποιείται ή να επιστρέφει σε κεϋνσιανές λογικές, προκειμένου να σωθεί! Και έχει ο θεός, ένας Ρήγκαν ή ένας Κλίντον θα ξαναβρεθεί…

Έτσι έχουν τα πράγματα, που «εκπλήττουν» λέει τον δυτικό κόσμο, τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Τώρα, αν ο Μητσοτάκης και οι Ευρωπαίοι εταίροι του, παρά την «έκπληξή» τους, συνεχίζουν να θεωρούν τούς πολίτες τους …αμερικανάκια, δεν φταίν’ αυτοί!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 8 Μαΐου 2021 , 00:09:04 - Σχόλια 3 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Έτσι, για να ξέρουμε τί μας γίνεται, Ρήγκαν και Κλίντον η Αμερική θα ξαναβρεί, στην Ευρώπη η Θάτσερ ζει και βασιλεύει!

  2. Χάνονται (δεν γράφω «χάνουμε¨) ευκαιρίες. Τώρα. Αν αύριο έρθει κάποιος Ρήγκαν ;h κάποια Θάτσερ, σήμερα θα έχει χαθεί μια απρόσμενη ευκαιρία. Αλλά τι να κάνουμε; Ο Πάπας και ο Μπάιντεν μιλάνε αριστερή γλώσσα, τα σε εισαγωγικά αριστερά κόμματα στοχεύουν στην προσέλκυση των κεντρώων.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.