Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Του πεπεισμένου Θωμά…
9 Μαΐου 2021

Ανάκατα, της Κυριακής τού Θωμά. Κορυφαίο; Η «είδηση» που κυκλο­φό­ρησε αργά χθες το βράδυ, ότι ο κινεζικός δορυφόρος που περιφερόταν αδέσποτος στο διάστημα υπήρχε κίνδυνος να πέσει πάνω στην Ελλάδα!

Τελικά έπεσε εκεί που προέβλεπε ο νόμος τών πιθανοτήτων, στον Ινδικό Ωκεανό. Η πιθανότητα να πέσει στην Ελλάδα ήταν μηδαμινή, αλλά ήταν μια ακόμα, «αθώα» ευκαιρία να ελεγχθεί τό φοβικό τού πληθυσμού, δεν τού φτάνει ο ζόφος από τον κορονοϊό…

Βέβαια, με τον Μητσοτάκη όλα είναι πιθανά, να μάς έρθει ο ουρανός σφοντύλι!

Η Ελλάδα τή γλίτωσε απ’ τον κινέζικο δορυφόρο, όχι όμως και ένα αρχαίο γλυπτό τής Ακρόπολης από το καλέμι τών κομπρεσέρ τής Μενδώνη! Και ενώ η κακομοίρα τά είχε βάλει με την «Λιμπερασιόν», που τής τά ’ριξε για το τσιμέντωμα τού Ιερού Βράχου. Εξ ού και η ωραία προσωνυμία της από το κρατικό, ναι το κρατικό (!) ραδιόφωνο (να βάζετε αφτί…). «Μενδώνη η Τσιμεντώστρα»!

Μια και βρισκόμαστε στα «χωράφια» τού πολιτισμού, η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας κυρία Βάνα, απάντησε, «πλην σαφώς» που λένε, στην ύπουλη ερώτηση που τής έγινε. Γιατί να μην επιτρέπεται σε όσους έχουν εμβολιαστεί να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις… Το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» τού κυρίου Μητσοτάκη άπτεται και τών πολιτιστικών μας «φρονημάτων»!

Αυτό μάς φέρνει στην αιχμή τής επικοινωνιακής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η Νέα Δημοκρατία ενάντια στον έρμο τον ΣΥΡΙΖΑ. «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αρέσει ότι με 2,5 έως 3 εκατ. εμβολιασμούς τον μήνα το τέλος τής πανδημίας είναι κοντά…». Και ας λέει ο δικός τους γενικός γραμματέας τού υπουργείου Υγείας, Θεμιστοκλέους ονόματι, ότι έχουν γίνει 2.260.000 εμβολιασμοί σε τέσσερις μήνες!

Εν πάση περιπτώσει, «στην Ινδία χθες σημειώθηκαν 400.000 κρούσματα» και «στη Βραζιλία 2.000 θάνατοι»… Την άλλη Κυριακή το «Πρώτο Θέμα» μπορεί να έχει ένθετο δώρο έναν παγκόσμιο γεωγραφικό Άτλαντα, να πληρο­φορηθούμε και τους πληθυσμούς, της Ινδίας και της Βραζιλίας, 1,4 δισ. και 220 εκατ. αντιστοίχως… Τουτέστιν αναλογικά περίπου όσα κρούσματα και θανάτους είχε χθες η Ελλάδα!

Ναι, αλλά «στην Ισπανία ηττήθηκε ο λαϊκισμός τών Podemos»! Με άλλα λόγια (νεοδημοκρατικά), τις περιφερειακές εκλογές στη Μαδρίτη τις έχασε από την Αθήνα ο «λαϊκιστής» ΣΥΡΙΖΑ! Και καλά θα κάνει ο Αλέξης να πάει σαν τον Πάμπλο σπίτι του… Η ακροδεξιά κυρία «Τραμπ», που κέρδισε τις εκλογές, δεν έχει καμιά σχέση με τον «αντι­μνημονιακό» λαϊκισμό τού Σαμαρά και ’κείνον τού Μητσοτάκη που πνίγηκε στις Πρέσπες!

Μη πεπεισμένοι εντελώς, καταφεύγουμε στο σοβαρό κρατικό πρακτορείο. «Πέθανε ο Μπο, ο σκύλος τού Μπαράκ Ομπάμα, σταρ τού Λευκού Οίκου…»! Ο Πίνατ ζει και υγειαίνει στο Μαξίμου, είν’ αλάνι, ο Μητσοτάκης τον πήρε στο σακί από παράνομο καταφύγιο ζώων… Παρακάτω στο Προεδρικό, άμα πεθάνει η Καλυψώ, θα τη θάψουμε με τιμές αρχηγού κράτους!

Επί τόν τύπον τών ήλων…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 9 Μαΐου 2021 , 13:51:23 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Κινεζικός, άρα κομμουνιστικός, πώς να μη φυλαγόμαυε!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.