Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ισραήλ, έχουν φοβηθεί και οι ίδιοι…
13 Μαΐου 2021

Με τον νέο, αιματηρό και προκλητικό κύκλο βίας που άνοιξαν κατά τών Παλαιστινίων. Μόνο το ελληνικό υπουργείο τών Εξωτερικών δεν το βλέπει. Και με μια αχαρακτήριστη ανακοίνωσή του «καταδικάζει τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ»! Όπως όμως διαβάζουμε σήμερα μεταξύ άλλων στην Efsyn.gr…

Υπερεθνικιστές Εβραίοι έχουν επιδοθεί σε ασχήμιες εις βάρος Αράβων σε πολλές πόλεις τού Ισραήλ. Άφαντη σε πολλές περιπτώσεις η ισραηλινή αστυνομία μπροστά σε περιστατικά όπου ακραίες ομάδες καίνε, λεηλατούν και χτυπούν πυροδοτώντας μια άνευ προηγουμένου έκρηξη βίας. Οι σκληρές σκηνές που διαδραματίστηκαν ανάγκασαν τον Ισραηλινό πρόεδρο να παρέμβει ζητώντας να σταματήσει αυτός ο «εμφύλιος πόλεμος χωρίς λόγο».

Τα περιστατικά τυφλής βίας είναι αναρίθμητα, με ορισμένα εξ αυτών να φτάνουν στα μέσα ενημέρωσης από τις κοινοποιήσεις στα social media. Στη Χάιφα, Εβραίοι λίντσαραν ένα Άραβα που κινούταν σε κεντρικό δρόμο τής πόλης. Το οργισμένο πλήθος έβγαλε τον άτυχο άνδρα από το αυτοκίνητό του και τον ξυλοκόπησαν. Είχαν προη­γηθεί ελιγμοί τού οδηγού για να ξεφύγει από τη μανία τους.

Στην παραλιακή πόλη Μπατ Γιαμ, κοντά στο Τελ Αβίβ, μετά από κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο να «κάνει το ιερό του καθήκον», ομάδες νεαρών Εβραίων βγήκαν στους δρόμους και έσπειραν τον πανικό. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ομάδα ακροδεξιών χτύπησε με άγριο τρόπο έναν άνδρα που προφανώς ήταν Άραβας. Η αστυνομία κατά τη διάρκεια τού περιστατικού δεν υπήρχε πουθενά με το φανατισμένο πλήθος να χτυπά και να ξαναχτυπά τόν ανυπεράσπιστο άνδρα.

Η ωμή βία των τελευταίων ωρών έχει προκαλέσει τήν αντίδραση τών θρησκευτικών ηγετών τού Ισραήλ. Ένας από τους δύο επικεφαλής ραβίνους απηύθυνε έκκληση για αυτοσυγκράτηση. «Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε προ­κλητικές ενέργειες και να βλάψουμε ανθρώπους ή περιουσιακά στοιχεία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο σεφαρα­δίτης μεγάλος ραβίνος τού Ισραήλ Γιτζάκ Γιόσεφ. «Η Τορά τού Ισραήλ δεν δίνει καμία άδεια να παίρνει κανείς τον νόμο στα χέρια του και να ενεργεί βίαια», πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρουεβέν Ρίβλιν, μπροστά στις σκηνές βίας και χάους που εξελίσσονται, παρακάλεσε τούς συμπατριώτες τους να σταματήσουν αυτή την «τρέλα». «Ανησυχώ πολύ», είπε, προσθέτοντας ότι «εκλιπαρεί» για εσωτερική ειρήνη. «Ικετεύω όλους τους τοπικούς ηγέτες, τους θρησκευτικούς ηγέτες, τους πολίτες, τους γονείς. Κάντε ό,τι μπορείτε για να σταματήσετε αυτό το τρομερό πράγμα που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Αντι­μετωπίζουμε έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ μας χωρίς κανένα λόγο».

Παρόμοιες εκκλήσεις έκαναν πολιτικοί ηγέτες και μέλη της Κνεσέτ, μεταξύ αυτών ο κεντρώος Γιαίρ Λαπίντ που έχει τώρα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ο πιθανός εταίρος του ακροδεξιός Ναφτάλι Μπένετ…

Πηγή Efsyn.gr - Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε πόλεις του Ισραήλ…
Αναρτήθηκε στις 13 Μαΐου 2021 , 07:48:12 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Το ελληνικό ή το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών έβγαλε αυτή την ανακοίνωση;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.