Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Αποκέντρωση της αστυνομικής βίας…

22 Δεκεμβρίου 2019

Με ένα πρωτοφανές περιστατικό σήμερα στο πιο κεντρικό σημείο του Αμαρουσίου κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης στην κατάληψη της «Επαυλης Κουβέλου».

Άνδρες των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ έριξαν μεγάλο όγκο δακρυγόνων σε ώρα αιχμής στην οδό Ερμού, όπου βρίσκονταν μικροπωλητές, γυναίκες με παιδιά και μωρά στα καρότσια, με τα εμπορικά καταστήματα ανοιχτά λόγω Χριστουγέννων. Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έτρεχαν με τα γκλοπ λες και επρόκειτο για «εμπόλεμη ζώνη», ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου - λάμψης σε κλειστό χώρο, στο σταθμό του ΗΣΑΠ, απ’ όπου έφυγε μερίδα των διαδηλωτών, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. Τα ΜΑΤ εφόρμησαν με γκλομπ κατά των διαδηλωτών, μερίδα των οποίων αποχωρώντας ομαδικά με τρένο από τον ΗΣΑΠ έσπασαν οθόνες σε ακυρωτικά μηχανήματα.

Όργιο παραπληροφόρησης γίνεται από μερίδα ΜΜΕ, ότι δήθεν οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και άρχισαν να σπάνε καταστήματα και μετά επενέβη η αστυνομία. Αυτόπτες μάρτυρες, μεταξύ άλλων και δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών επιβεβαιώνουν ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η αστυνομία χτύπησε πρώτη, με πολύ ισχυρές δόσεις δακρυγόνων, και μετά ακολούθησαν επεισόδια. Σε καμία περίπτωση δεν έγιναν εκτεταμμένες ζημιές σε καταστήματα, όπως παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.

Η μαζική πορεία ξεκίνησε περίπου στη 1.00΄ το μεσημέρι, μετά τη συμβολική ανακατάληψη της «Έπαυλης Κουβέλου» στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος και ήταν καθ’ όλα ειρηνική και περιφρουρημένη πριν η κατάσταση εκτραπεί περίπου στις 2.00΄[…].

Σημειώνεται ότι η κατάληψη, που εκκενώθηκε την περασμένη Τρίτη από αστυνομικές δυνάμεις μετά από μήνυση του Ιδρύματος «Στέγη Αχιλλέως και Ευδοκίας Κουβέλου», το οποίο έχει στενές σχέσεις με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, είναι μία από τις παλιότερες και πιο δραστήριες πολιτικές καταλήψεις στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, με έντονη αντιφασιστική, κινηματική και πολιτιστική δράση την τελευταία δεκαετία.

Πηγή Efsyn.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ιούλιος του ’65 και Ιούλιος του 2020…

Σαν σήμερα τον Ιούλιο τού 1965 και τον Ιούλιο τού 1974 το ελληνικό ημερολόγιο καταγράφει αντιστοίχως δύο αλληλένδετα γεγονότα. Με απόσταση σχεδόν δεκαετίας το ένα από το άλλο, αλλά άμεσα συνδεό­μενα │ Βλ. ανάρτηση…