Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Is Greece all you want?
17 Μαΐου 2021

Η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος εγκαινάστηκε το Σαββατοκύριακο που παρήλθε. Ο κύριος Θεοχάρης πληροφόρησε και επίσημα τούς ξένους φίλους μας ότι …all they want is Greece!

Το ζήτημα είναι αν οι χώρες τους έχουν τήν ίδια γνώμη. Είναι η Ελλάδα το μόνο που θέλουν; Γιατί τα μηνύματα που μάς στέλνουν οι χώρες από τις οποίες περιμένουμε τις περισσότερες αφίξεις μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για τον τουρισμό μας. Το τελευταίο «μήνυμα» ήρθε από τη Ρωσία. Λόγω τής «επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί ακόμα στην Ελλάδα», αφήνει τη χώρα μας έξω από τους προορισμούς τών τακτικών αεροπορικών πτήσεων που ξαναρχίζουν στις 25 τού μηνός.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την προηγούμενη εβδομάδα η Βρετανία έχει αφήσει τήν Ελλάδα εκτός τής λεγόμενης «πράσινης λίστας» με τους «ασφαλείς προορισμούς». Ενώ μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η «ταξιδιωτική οδηγία» τών ΗΠΑ που συμπεριλαμβάνει τή χώρα μας στον κατάλογο τών χωρών «επιπέδου 4», στην οποία καλούνται οι Αμερικανοί να μην ταξιδεύουν «λόγω τού πολύ υψηλού επιπέδου κορονoϊού».

Οι φίλοι μας οι Άγγλοι είδαν βέβαια και την πρόσφατη συνέντευξη τού κυρίου Θεοχάρη στο BBC, όπου …the state of mind (θυμάστε την περυσινή απεγνωσμένη «απόπειρα»…) τού έλληνα υπουργού Τουρισμού δεν ήταν και τόσο πειστική… Ο κίνδυνος λοιπόν είναι να «ανοίξουμε» διάπλατα (τις εισόδους τής χώρας…), ώστε να ισοφαρίσουμε τις απώλειες που δεν περιμέναμε.

Τους ιθαγενείς, μάς ενδιαφέρει βέβαια να πετύχει το «άνοιγμα τού τουρισμού», περισσότερο όμως μάς ανησυχεί μήπως ανοίξουν πάλι οι κρουνοί τού κορονοϊού. Is this Greece all we want?

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 17 Μαΐου 2021 , 09:02:01 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.