Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Υπόγραψε και εσύ…
19 Μαΐου 2021

Το ψήφισμα «Τέλος στον πόλεμο - Κυρώσεις στο Ισραήλ τώρα!»…

«Προς τον υπουργό Εξωτερικών τών ΗΠΑ Τζων Μπλίνκεν και όλους τούς υπουργούς Εξωτερικών, βουλευτές και αρχηγούς κρατών παγκοσμίως. Η μεταχείριση τού λαού τής Παλαιστίνης έχει γίνει μια μελανή κηλίδα στη συνείδηση τού κόσμου. Ήρθε η ώρα να αντισταθεί όλος ο κόσμος και να αναλάβει δράση, ώστε να επιβληθούν κυρώσεις σε σημαντικές ισραηλινές βιομηχανίες, μέχρι να κατοχυρωθούν πλήρη και ίσα ατομικά δικαιώματα για τους Παλαιστινίους. Σας ζητάμε ηθική ηγεσία και δράση για να σωθούν ζωές…».

Τουλάχιστον 65 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Παλαιστίνη, νεκρές μητέρες, εκατοντάδες τραυματίες. Η ένταση κλιμακώνεται. Βασικές αιτίες είναι η παράνομη κατοχή τής Παλαιστίνης από το Ισραήλ και η επί δεκαετίες βίαιη καταπίεση τών Παλαιστινίων, πράξεις τις οποίες η Human Rights Watch μόλις αναγνώρισε ως «εγκλήματα κατά τής ανθρωπότητας». Από εκεί ξεκίνησαν όλα και εκεί πρέπει να τελειώσουν!

Η καθημερινή καταδυνάστευση αθώων παλαιστίνιων οικογενειών προκαλεί τις ρουκέτες της Χαμάς, στις οποίες το Ισραήλ απαντά με βομβαρδισμούς στη Γάζα. Ίσως ο μόνος τρόπος να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος είναι να καταστεί το οικονομικό κόστος αυτού τού πολέμου τόσο υψηλό, ώστε να μην τούς συμφέρει να τόν συνεχίσουν.

Ο οικονομικός αποκλεισμός έφερε τό τέλος τού απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Τώρα μπορεί να βοηθήσει να τελειώσει και το απαρτχάιντ τής Παλαιστίνης. Υπόγραψε και εσύ! Εδώ…

Πηγή Avaaz.org
Αναρτήθηκε στις 19 Μαΐου 2021 , 09:31:05 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Υπέγραψα. Έχει ξεπεράσει τα 3.000.000 υπογραφές στην Ευρώπη…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.