Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Στάχτη στα μάτια μας…
23 Μαΐου 2021

Η πυρκαγιά στα Γεράνεια κόπασε, γιατί κόπασαν οι άνεμοι. Στο διάβα της έκαψε σπίτια και 65.000 στρέμματα δάσους. Το είχε προβλέψει άλλωστε ο Μητσοτάκης. «Κάποια στιγμή το δάσος θα καεί…».

Το νέφος από τη φωτιά πέρασε πάνω από την Αθήνα και απλώθηκε στο Αιγαίο… Το πολυδιαφημισένο 112 …μηδενίστηκε. Ο Χαρδαλιάς …ήταν άτυχος λέει. «Είκοσι ένα χρόνια είχαμε να δούμε φωτιά τον Μάη…». Να τού το απαγορεύσουμε, τού Μάη, να πιάνει φωτιές!

Δεν κάηκαν άνθρωποι και αυτό είναι παρήγορο. Η φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο τού 2018 παραμένει μια ανείπωτη τραγωδία και κανένας δεν εύχεται να επαναληφθεί. Αυτό που την ακολούθησε ήταν ένα τερατώδες δείγμα πολιτικής εκμετάλλευσης και τυμβωρυχίας. Τούς βγήκε εκλογικά. Πολύς κόσμος όμως αρχίζει να υποπτεύεται…

Σχεδόν σύσσωμη η φυσική ηγεσία τών εμπλεκομένων στην πυρκαγιά στο Μάτι επιβραβεύτηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με προαγωγές και κυβερνητικές θέσεις. Ο πρώην αρχηγός τής ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τον οποίο είχε «καρατομήσει» η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, μια βδομάδα μετά τις εκλογές τού 2019 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας τού υπουργείου Προστασίας τού Πολίτη! Το πόσο προστάτεψε στα Γεράνεια την περιουσία τού πολίτη και τη δημόσια περιουσία (τα δάση), το είδαμε.

Στην «Καθημερινή», στα «Νέα» τού Σαββατοκύριακου η είδηση για τη φωτιά στα Γεράνεια …δεν βγάζει μάτι! Ο Πορτοσάλτε και ο Οικονόμου στον ΣΚΑΪ εξάντλησαν τήν «ειδησεογραφία» …ανακρίνοντας τούς ιδιοκτήτες τών σπιτιών που κάηκαν. «Τα είχατε ασφαλίσει;» Ομολογήστε!

Φυσικά και τα Γεράνεια δεν είναι Μάτι. Είναι όμως ένα ακόμα δείγμα …στάχτης στα μάτια μας!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 23 Μαΐου 2021 , 08:21:07 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Το τελικό πόρισμα Μαρνέρη για το Μάτι δεν ρίχνει ευθύνες ούτε δόλο στην πολιτική ηγεσία. Ρίχνει την ευθύνη στη φυσική ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ανισόβαρα ίσως υπέρ της Αστυνομίας, αλλά εκθέτει τον Μητσοτάκη και τον Χρυσοχοΐδη για τις προαγωγές και τις κυβερνητικές θέσεις που έδωσαν στους «πρωταγωνιστές» τής τραγωδίας στο Μάτι. Οι υποψίες ότι τούς «αντάμειψαν» είναι πράγματι υπαρκτές…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.