Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Στα Επείγοντα! Το Παναρκαδικό…

3 Ιανουαρίου 2020

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης απασχολεί εσχάτως την τοπική δημοσιότητα μετά το επαπειλούμενο κλείσιμο ενός ακόμα Τμήματός του, του Παιδοχειρουργικού.

Σήμερα στο Arcadiaportal.gr δημοσιεύεται ένα άρθρο «εκ των έσω» με τον χαρακτηριστικό (αν όχι τόσο «ευπρεπή») τίτλο «Δώστε βιάγκρα στο Παναρκαδικό»! Το αναδημοσιεύουμε επί της ουσίας:

 

Είναι σε όλους γνωστό το θαυματουργό μπλε χαπάκι που συμβάλλει στην ολιγόωρη αποκατάσταση της στυτικής λειτουργίας στους άνδρες. Τώρα τη σχέση έχει το Viagra με το Παναρκαδικό Νσοκομείο Τρίπολης; Καμία;
Ίσως έχει συμβολικά.

Τριάντα χρόνια χειρουργός στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο το έχω ζήσει σε όλες τις στιγμές του, καλές και κακές. Χρόνια τώρα γράφω και φωνάζω για τη συστηματική απαξίωση και υποβάθμιση που βιώνει το Παναρκαδικό εκ μέρους της Πολιτείας. Έχουν γραφεί άρθρα έχουν εκδοθεί δελτία τύπου, έχουν γίνει βαρύγδουπες παρεμβάσεις και επερωτήσεις στη βουλή, αποτέλεσμα μηδέν.

Το Νοσοκομείο μας μετατρέπεται προοδευτικά, από νοσοκομείο υποδοχής και προσφοράς εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και σε όμορους νομούς, σε νοσοκομείο διακομιδών λόγω έλλειψης βασικών ειδικοτήτων κατά τη διάρκεια της εφημερίας, π.χ. ακτινολόγων, παιδοχειρουργών, ουρολόγων, ΩΡΛ, εξειδικευμένων γιατρών επειγόντων και βεβαίως ειδικευομένων ιατρών, όταν υπάρχουν, που κάνουν εξουθενωτικές 24ωρες εφημερίες. Μήπως, λοιπόν, φταίνε οι εκάστοτε διοικήσεις; Τα μνημόνια; Ο κακός μας ο καιρός; Ίσως όλα μαζί.

Το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, από τα κορυφαία νομαρχιακά νοσοκομεία στην Ελλάδα, είναι και αυτό θύμα της μαζικής φυγής γιατρών όλων των βαθμίδων στο εξωτερικό. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται, με αποτέλεσμα η δύναμη του νοσοκομείου να βαίνει συνεχώς μειούμενη, με γερασμένο και εξουθενωμένο προσωπικό. Βασικές κλινικές του Νοσοκομείου υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου. Ειδικευόμενοι δεν υπάρχουν ή είναι ελάχιστοι, οι αγροτικοί γιατροί που κάνουν βάρδια στα Επείγοντα (ΤΕΠ) θέλουν εκπαίδευση, δεν είναι έτοιμοι και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του νοσοκομείου. Λύσεις;

Είναι απαραίτητη η μετακίνηση Γενικών Ιατρών από τα Κέντρα Υγείας, εκ περιτροπής, στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, προσωρινά, μέχρι να γίνουν άμεσες προσλήψεις επικουρικών ιατρών σε όλες τις ειδικότητες, και να επισπευτεί ο διορισμός γιατρών στα Επείγοντα και βεβαίως να γίνει προκήρυξη μονίμων θέσεων, όπως προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου. Είναι ο μόνος τρόπος να σωθεί, έστω προσωρινά, η κατάσταση.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ, Χειρουργός - Arcadiaportal.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.