Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Από τον Μάη του ’68 στον Γενάρη του ’20…

4 Ιανουαρίου 2020

Στην 29η ημέρα της βρίσκεται η απεργία των εργαζομένων στα τραίνα, στη Γαλλία, ξεπερνώντας πλέον και τις ιστορικές σε διάρκεια απεργίες τους του Μάη του ’68 και την ιστορική απεργία του 1986 - 87 που είχε κρατήσει είκοσι οκτώ ημέρες.

Η απεργία είναι ήδη η μεγαλύτερη των συγκεκριμένων σωματείων στην ιστορία της Γαλλίας  και αναμένεται να προσθέσει μέρες στο ρεκόρ της, αφού θεωρούνται πολύ μικρές οι πιθανότητες επανέναρξης διαλόγου και εξεύρεσης λύσης, αν και έχει οριστεί νέα συνάντηση σωματείων και κυβέρνησης για τις 7 Ιανουαρίου 2020.

Χθες στο Παρίσι δούλευαν κανονικά μόνο δύο γραμμές του μετρό, ενώ τα μισά δρομολόγια των τραίνων σε όλη τη χώρα ακυρώθηκαν.

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους αντιδρούν στις εις βάρος τους αλλαγές στο συνταξιοδοτικό που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μακρόν. Ο ίδιος ο Μακρόν πάντως εμφανίστηκε ανυποχώρητος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, για να εισπράξει άμεσα την απάντηση μέσω ανακοίνωσης νέας απεργίας από τα σωματεία.

Πηγή Thepressproject.gr - Η μεγαλύτερη απεργία…
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μεταγραφή χουντικού διατάγματος…

Εντυπωσιακές, λέει το Tvxs.gr, είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει το Νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δη­μοκρατίας για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ │ Βλ. ανάρτηση…