Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Στοιχεία κανονικότητας…

10 Ιανουαρίου 2020

Μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα αποτυπώνεται στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη».

Τον Δεκέμβριο του 2019, αν και μειώθηκαν οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης και μερικής απασχόλησης, αυξήθηκαν αντίθετα οι θέσεις εκ περιτροπής απασχόλησης. Το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων ήταν αρνητικό κατά 3.666 θέσεις εργασίας, καθώς οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 200.243, ενώ οι αποχωρήσεις σε 203.909.

Συγκρίνοντας δε τα στοιχεία για τους μήνες Δεκέμβριο 2019 και Δεκέμβριο 2018, προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο -3.666 θέσεων εργασίας για τον Δεκέμβριο 2019, έναντι θετικού ισοζυγίου 5.970 θέσεων για τον Δεκέμβριο του 2018. Μάλιστα, ο φετινός Δεκέμβριος καταγράφει αρνητικό ρεκόρ επταετίας, καθώς από το 2013 και μετά το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων των μηνών Δεκεμβρίου ήταν θετικό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), μείωση 8,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Νοεμβρίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2018 και έναντι της αύξησης 5,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2018 με το 2017.

Πηγή Tvxs.gr
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Μα τί λέτε ρε παιδιά; Η ανεργία έπεσε, το μέλλον μας είναι λαμπρό (το λέει το ΙΟΒΕ και ο Στουρνάρας ) κι εσείς, αμετανόητοι συριζαίοι, έχετε μείνει μόνοι να προφητεύετε λιμούς, σεισμούς και καταποντισμούς. Φάτε τώρα και ένα Βενιζέλο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για κερασάκι στην τούρτα! Κλάμα, πολύ κλάμα, χωρίς καμιά διάθεση αστεϊσμού, κλάμα και οργή…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μεταγραφή χουντικού διατάγματος…

Εντυπωσιακές, λέει το Tvxs.gr, είναι οι ομοιότητες που παρουσιάζει το Νομοσχέδιο, που έχει καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση της Νέας Δη­μοκρατίας για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις», με το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ │ Βλ. ανάρτηση…