Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Τραγωδία, υποκρισία και απανθρωπιά…

10 Ιανουαρίου 2020

Τις τελευταίες μέρες, σε τέσσερα ξεχωριστά περιστατικά, σε Κέρκυρα, Αμαλιάδα, Κομοτηνή και Αθήνα, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους είτε από κρυοπαγήματα, καθώς δεν βρήκαν τρόπο να ζεσταθούν επαρκώς, είτε από ατυχήματα με θερμαντικό μέσο στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν τη νύχτα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις πρόκειται για ηλικιωμένους πολίτες και στην τρίτη για ένα κοριτσάκι μόλις επτά ετών, απανθρακώθηκε από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του. Στην τέταρτη περίπτωση τα παιδιά βρήκαν νεκρούς τους γονείς τους.

Φέτος, αυτές τις μέρες, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θυμήθηκε πόσο επικίνδυνοι είναι οι ρύποι από την καύση των ξύλων και ζητάει να απαγορευτούν τα τζάκια τουλάχιστον στις πόλεις!

Πριν λίγα χρόνια ο γνωστός νεοφιλελεύθερος Θάνος Τζήμερος με ένα προκλητικό σχόλιο στο διαδίκτυο έδωσε τη δική του ερμηνεία για τους φοιτητές που πέθαναν στη Λάρισα από αναθυμιάσεις, καθώς δεν είχαν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης. «Οι άτυχοι της Λάρισας ήταν θύματα και του φόρου και της παιδείας. Κανένας δεν τους δίδαξε τις ιδιότητες του μονοξειδίου του άνθρακα»…

Μιλάμε για υποκρισία [ΤΡ. Στην περίπτωση του Τζήμερου και για ταξική απανθρωπιά]. Υπάρχει άνθρωπος που του αρέσει να ζει με ξυλόσομπα ή με τζάκι, με την κάπνα, τη στάχτη και τη σκόνη τους; Υπάρχει άνθρωπος που να επιλέγει ξυλόσομπα από καλοριφέρ από γούστο και όχι από φτώχεια και αδυναμία;

Πηγή Nonews-News - Οι θάνατοι της «ανάπτυξης»… (αποσπάσματα)
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.