Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Η ώρα είναι
 
ΕΣΥ, αμετανόητε Μητσοτάκη!

Η κυβέρνηση τής δεξιάς είναι ανεπίδεκτη μαθήσεως! Ο πρωθυπουργός δεν πήρε τό μάθημά του από την πανδημία. Και «επενδύει» στα ιδιωτικά συμφέροντα αντί να επενδύσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας…

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις τού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στην COVID-19 και στη μετά COVID-19 εποχή» για τις αλλαγές που σχεδιάζει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ενώ στην έξαρση τής πανδημίας υποστήριζε ότι ενισχύει το ΕΣΥ και τό υγειονομικό προσωπικό, που δεν έλαβε τίποτα παραπάνω από …το χειροκροτήματα τής Μαρέβας! Ο κύριος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι «ήρθε η ώρα να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας». Πώς; Με την ιδιωτικοποίησή του! «Το ΕΣΥ δεν είναι υποχρεωτικά κρατικό. Πρέπει να βρει τρόπους συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα, να γίνει πιλοτικό», είπε με θράσος και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Υγείας τού ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός δήλωσε. «Δυστυχώς ο κύριος Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την υγειονομική κρίση». Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει. «Αποτελεί πρόκληση η επιμονή του πρωθυπουργού να μιλάει για επιτυχή διαχείριση της πανδημίας όταν χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους».

Το ΜεΡΑ25 επίσης. «Ο “εξορθολογισμός” του νοσοκομειακού χάρτη της χώρας για τον κύριο Μητσοτάκη, συνδέεται με “μεταρρυθμίσεις” για την ενδυνάμωση της ιδιωτικής υγείας». Ακόμα και η πρόεδρος τού ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αντέδρασε! «Η κυβέρνηση παραιτήθηκε ουσιαστικά από την ευθύνη που έχει να προστατεύσει τή δημόσια υγεία και τη μετέθεσε στον ελληνικό λαό»…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Αν δεν είχε φτιάξει το ΕΣΥ ο πατέρας της, η Φώφη θα έκανε την πάπια…

  2. Το περίεργο θα ήταν ο Μητσοτάκης, γόνος του πρώτου ιδρυτή νεοφιλελεύθερου κόμματος στην χώρα, να μη στήριζε τον ιδιωτικό τομέα και στην Υγεία. Το ερώτημα όμως είναι τι άποψη έχουν σήμερα οι ψηφοφόροι του πάνω σε θέμα Υγεία. Το πάθημα τους έγινε μάθημα; Γιατί βλέπω πως ακόμα κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Κάποιοι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί στη χώρα τα δυο τελευταία χρόνια. Πάμε παρακάτω. Διαβάζοντας τους στόχους του Μητσοτάκη και βλέποντας τι θέλει να περάσει π.χ. στα εργασιακά μου, δίνεται η εντύπωση πως έχουν ήδη χωνέψει πως κυβέρνηση δεν πρόκειται να βγούνε οπότε και αν γίνουν εκλογές, άρα περνάνε αυτά για τα οποία είναι δεσμευμένοι στην ντόπια ελίτ να περάσουν και μετά βλέπουνε πως θα πάει το πράγμα βοηθούμενοί και από τα ΜΜΕ.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.