Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Τηλεοπτικό βούλευμα…
13 Ιανουαρίου 2021

Ο Χατζηνικολάου τα είχε βάλει με τον Ηλιόπουλο (!) γιατί οι χρήστες τού διαδικτύου τόν δούλευαν προκαταβολικά για τη συνέντευξη που ήταν να πάρει από τον Μητσοτάκη…

Βλέποντάς την χθες βράδυ, χρειάστηκε να είσαι συριζαίος για να κατα­λάβεις πως ήταν στημένη; Ποδοσφαιρική περιγραφή, αυτοϊκανοποίηση, στρεψοδικίες και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ο συνεντευξιαζόμενος. Ο δε Χατζηνικολάου, για να «εκδικηθεί» τόν Ηλιόπουλο, έκανε από μόνος του «σύγκριση» ανάμεσα στα θύματα τής πανδημίας με αυτά τής τραγωδίας στο Μάτι, ρίχνοντάς το στον εκπρόσωπο Τύπου τού ΣΥΡΙΖΑ… Η ελληνική δημοσιογραφία σε όλο της το μεγαλείο!

Αφήνουμε κατά μέρος τα όσα είπε ο κύριος Μητσοτάκης για την πανδημία και το χειμερινό success story της, τους εμβολιασμούς και το μπέρδεμα με τους αριθμούς τών εμβολίων, το «σοβαρό έργο τής κυρίας Μενδώνη»… Για να φτάσουμε στο «σοβαρότερο» σημείο τής συνέντευξης, την απάντηση που έδωσε ο κύριος πρωθυπουργός στην καλο­στημένη ερώτηση τού κυρίου Χατζηνικολάου για τήν «υπόθεση» Novartis. Ο «κορυφαίος» δημοσιογράφος έφυγε από το Μαξίμου απόλυτα ικανοποιημένος με την απάντηση τού πρωθυπουργού…

ΤΡ.

Δεν υπάρχει εμπλοκή για κανένα πολιτικό πρόσωπο στο σκάνδαλο Novartis δήλωσε με έμφαση χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στον ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Επιλέγοντας να κάνει άλλη μία ωμή παρέμβαση στο έργο και στον θεσμό της Δικαιοσύνης, που δεν έχει ακόμα εκδικάσει την υπόθεση των υπερ­τιμολογήσεων σε ό,τι αφορά την κακουργηματική δίωξη σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου, ο πρωθυπουργός προ­χώρησε σε μια πρωτοφανή επίδειξη ισχύος.

Στη βιασύνη του να προδικάσει και το αποτέλεσμα στην όποια δικαστική διερεύνηση της «πολιτικής σκευωρίας» ξέχασε τις πομπώδεις διακηρύξεις του περί σεβασμού στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Μάλιστα, έχοντας προε­τοιμαστεί για τη συγκεκριμένη ερώτηση, διάβασε την παλιά δήλωσή του περί ύπαρξης σκανδάλου, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά δωροδοκίες γιατρών και υπερσυνταγογραφήσεις.

Η διαπιστωμένη από όλες τις άλλες χώρες και από τους Ελληνες εισαγγελείς εμπλοκή αξιωματούχων στην υπερτι­μολόγηση των φαρμάκων, που οδήγησε σε μεγάλη κερδοφορία την εταιρεία και σε μεγάλη ζημιά το Δημόσιο, απουσίασε από τις απαντήσεις του αλλά και από τις ερωτήσεις. Επιπλέον ο πρωθυπουργός φάνηκε να αγνοεί, ίσως και λόγω της συσκότισης που επιβλήθηκε στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, τη δίωξη που ασκήθηκε μόλις χθες από την υπό διωγμό εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη εναντίον στελεχών της Novartis.

Φάνηκε επίσης να αγνοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι ενώ η συγκεκριμένη δικογραφία που αφορά τις δωροδο­κίες γιατρών και τα στελέχη της φαρμακευτικής είχε κλείσει από τον Σεπτέμβριο του 2019, λόγω των συνεχών προσφυγών της εταιρείας, διαβιβάστηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα πίσω στην εισαγγελέα, η οποία και άσκη­σε τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ο πρωθυπουργός έδειξε να αγνοεί ότι η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις αγωγές που οφείλει να ασκήσει το Δημόσιο στηρίζεται ακριβώς στα στοιχεία της συγκεκριμένης δικογραφίας που ολοκλή­ρωσαν οι στοχοποιημένοι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, αλλά και την απόφαση καταπέλτη με τα πρόστιμα που επέβαλε η αμερικανική δικαιοσύνη.

Όσο και αν επιχειρούν να προκαταλάβουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του, δεν παύει το μεγάλο αυτό σκάνδαλο να έχει και ονοματεπώνυμα, αξιωματούχων, δημοσιογράφων και πρώην κυβερνητικών συμβούλων.

Πηγή Efsyn.gr, Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε και αθωώνει…
Αναρτήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2021 , 10:25:10 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ανασκευάζει για Ηλιόπουλο ο Χατζηνικολάου και βάζει στο κάδρο δηλώσεις Τσίπρα για τη σύγκριση νεκρών της πανδημίας με το Μάτι, διαβάζω τώρα…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.