Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Οι πάντες, πλην της Ελλάδας…

15 Ιανουαρίου 2020

Χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας, όπως άλλωστε αναμενόταν από αναλυτές και δημοσιογράφους, ανακοινώθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση η διοργάνωση της διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μέρκελ, στη διάσκεψη έχουν προσκληθεί ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Κίνα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Δημοκρατία του Κονγκό, Ιταλία, Αίγυπτος, Αλγερία και Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Αφρικανική Ένωση, Αραβικός Σύνδεσμος. Πρόσκληση να συμμετάσχουν έχουν λάβει ακόμη ο πρωθυπουργός της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ.

Με λίγα λόγια, οι πάντες, πλην της Ελλάδας… Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, στο Παλέρμο της Ιταλίας τον Νοέμβριο του 2018, συμμετείχε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που επιβεβαίωνε τον ενισχυμένο ρόλο που είχε τότε η χώρα στην περιοχή.

Αμηχανία στην Αθήνα…

Στην Αθήνα η ανακοίνωση του Βερολίνου φάνηκε πως προκάλεσε αμηχανία στην ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η Ελλάδα είχε διατυπώσει αίτημα συμμετοχής στη διάσκεψη.

Εκφράζοντας την προφανή ενόχληση του Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η κυβέρνηση «κάνει κάθε προσπάθεια εμπλοκής σε κάθε προσπάθεια πολιτικής λύσης στη Λιβύη και γι’ αυτό έχουμε ζητήσει να συμμετάσχουμε στη διαδικασία του Βερολίνου. Δεν είμαστε από τα κράτη που συμμετείχαμε στην αρχή της διαδικασίας, είναι άλλοι αυτοί που πρέπει να απαντήσουν γιατί δεν είμαστε και όχι εμείς»…

Πηγή Tvxs.gr - Ηχηρή πόρτα στην Ελλάδα… (αποσπάσματα)
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.