Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Η εξουσία της αλαζονείας…
12 Ιουνίου 2021

Η αλαζονεία τής εξουσίας, είναι η έκφραση που χρησιμοποιούμε συνήθως. Έχοντας βιώσει δύο («νέα»…) χρόνια κυβερνητικής εξουσίας τής Νέας Δημοκρατίας, μπορούμε να διατυπώσουμε τήν έκφραση και αντιστρόφως.

Η εξουσία τής αλαζονείας! Πράγμα που σημαίνει πως δεν πρόκειται μόνο για κάποιον που διαχειρίζεται, αλαζονικά, την εξουσία. Αλλά την επιβάλλει κιόλας, αναίσχυντα, κυνικά και με τεχνάσματα λογικής και δημοκρατικής «διαστροφής».

Πώς δικαιολόγησε λοιπόν η αλαζών νεοδημοκρατική εξουσία και τα εξ ίσου αλαζονικά «μέσα» της τον επιπρόσθετο δανεισμό από τις τράπεζες επί προεδρίας και πρωθυπουργίας τού Κυριάκου Μητσοτάκη; «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ανάληψη τής αρχηγίας τής Νέας Δημοκρατίας το 2016 προχώρησε σε πλήρη εξορθολογισμό τών οικονομικών τού κόμματος. Οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν…» και τα λοιπά.

Τώρα πώς στο καλό με τον «εξορθολογισμό» κατάφεραν στο διάστημα αυτό να «υφαρπάσουν» (δεν χρειάζονται τά εισαγωγικά…) άλλα 118.000.000 από τις τράπεζες και να φτάσουν τό χρέος τους (δανεικό και αγύριστο…) στα 343.000.000 ευρώ …ούτε ο Σταϊκούρας μπορεί να τό υπολογίσει! Εδώ βέβαια η αλαζονεία συνυφαίνεται με τον γκεμπαιλισμό τής εξουσίας, αλλά ας το αφήσουμε. Διότι το όλο θέμα πήρε διαστάσεις και έφτασε μέχρι τη Βουλή. Εκεί λοιπόν η εξουσία τής αλαζονείας επεβλήθη δημοκρατικότατα!

Ο Κώστας Τασούλας, ενεργώντας ως βουλευτής τής Νέας Δημοκρατίας παρά ως Πρόεδρος τής Βουλής (που εξελέγη και με τις ψήφους τής Αντιπολίτευσης!) με αστείες δικαιολογίες αρνήθηκε να δώσει τόν λόγο στον αρχηγό τής αξιωματικής αντιπολίτευσης! Και διέκοψε τή συνεδρίαση… «Με νοιάζει», είπε, «η Βουλή να σταθεί στο ύψος τών περιστάσεων, δεν θέλω να τή μετατρέψουμε σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ή κομματικού ακτιβισμού…».

Αν στη Βουλή δεν επιτρέπεται ο πολιτικός και κομματικός «ακτιβισμός», φανταστείτε τί μάς περιμένει στο δρόμο! Αυτήν, την αλαζονική εξουσία έχουμε υποχρέωση, βάσει τού άρθρου 120 τού συντάγματος, να τήν ανατρέψουμε. Για να μην επικαλεστούμε άλλους, ιδεολογικούς και ιστορικούς, λόγους…

Υ.Γ. Τί θα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή; Θα κατέθετε πρόταση τα υπερχρεωμένα κόμματα να καταβάλλουν το 75% τής κρατικής χρηματοδότησης ή (έτσι ακούσαμε) οι βουλευτές τους το 40% τής βουλευτικής αποζημίωσης, για να αποπληρώνουν τό κομματικό χρέος. Ειρήσθω εν παρόδω, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποπληρώσει τά δάνειά του από τις τράπεζες μέχρις ευρώ…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2021 , 09:13:13 - Σχόλια 3 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Σέρνοντας, κάπου διάβασα, ανέβασαν τον Τασούλα στην έδρα για να διακόψει τον Τσίπρα! Με εντολή Μαξίμου…

  2. Ένα ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης θα μπορούσε ίσως να περάσει, να δίνουν οι νεοδημοκράτες (και όχι μόνο) βουλευτές από το μισθό τους, δεν πρόκειται ποτέ να περάσει…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.