Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Και η απόσταση από την εξουσία φθείρει…

16 Ιανουαρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει κάτι. Ότι για να ξαναδεί κυβέρνηση πρέπει να κάνει αντιπολίτευση σαν εκείνη που τον έκανε κυβέρνηση, τέτοιον μήνα πριν από πέντε χρόνια. Αντιπολίτευση σε όλα! Και αν όχι σε όλα, στους ακρογωνιαίους λίθους του «εποικοδομήματος», αν γίνεται αντιληπτός από αριστερούς σήμερα ο όρος…

Η εξουσία για την αριστερά δεν περιμένει στη διπλανή πόρτα, να την επισκεφθούμε ή να μας επισκεφθεί εθιμοτυπικά κάθε τέσσερα χρόνια.

Καλή, κακή αντιπολίτευση αυτή τον έφερε τότε στην κυβέρνηση. Αν πήρε την κυβέρνηση και «δεν πήρε την εξουσία» (αν το έχει συνειδητοποιήσει), επ’ αυτού, ναι, να αναπροσαρμόσει την αντιπολιτευτική του τακτική. 

Το τί θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, αν και όταν την ξαναδεί, είναι άλλου παπά (ή Μαρξ) ευαγγέλιο. Όσοι αριστεροί υποστηρίζουν ότι ο τρόπος που αντιπολιτεύθηκε τότε ή αντιπολιτεύεται τώρα καθορίζει και τον τρόπο που θα κυβερνήσει είναι αιτιοκράτες της κακιάς ώρας. «Ντετερμινιστές», λέγαν οι παλιοί αριστεροί. Και από αριστερή σκέψη, πολιτική και μαρξισμό (για να μην πούμε και λενινισμό και τρομάξουν) δεν σκαμπάζουν μία!

Ο νοών νοείτω…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Συμφωνώ απόλυτα. Βαρύ ολίσθημα το σημερινό. Το ότι δεν θα κάνει αντιπολίτευση σαν τον Κυριάκο, να έχει υπ’ όψιν ο ΣΥΡΙΖΑ και τον λαό που του έδωσε 32%. Το να μιλάνε στη Βουλή, που δεν τους ακούει κανένας και χωρίς ΜΜΕ, ο κόσμος θέλει να βλέπει πράξεις. Γιατί αν ο λαός δεν έμαθε ούτε το 30% απ’ αυτά που έκανε σαν κυβέρνηση, τώρα δεν θα μαθαίνουν τίποτα και εύκολα θα «αλλαξοπιστήσουν». Αυτά προς το παρόν.

  2. Τέτοια αντιπολίτευση που οραματίζεται και έχει την έφεση να εφαρμόσει ο Τσίπρας έχει ανταπόκριση μόνο σε λογικούς και αντικειμενικά σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Όταν λειτουργείς με κριτήρια οπαδού, π.χ. Τσουκαλά, βράσ’ τα και άσ’ τα.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο τής Αθήνας. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Δώστε λεφτά για την παιδεία»… Περίπου 100 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και σε πάνω από 200 καταλήψεις. «Καταλήψεις │ Βλ. ανάρτηση…