Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Τα βαπόρια του Γενάρη…

18 Ιανουαρίου 2020

Τον Γενάρη του ’77 άνδρες του Λιμενικού επέδραμαν στο κυπριακό μότορσιπ «Γκλόρια» που έπλεε κοντά στα Ίσθμια και βρήκαν στ’ αμπάρια του μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που είχαν ανακαλυφθεί ποτέ. Έντεκα τόνους χασίς! Το πλοίο είχε φορτώσει απ’ τον Λίβανο για την Αμβέρσα.

O Βασίλης Τσιτσάνης πληροφορήθηκε το περιστατικό από μια φίλη του. Βάζεις το χέρι στο βαγγέλιο, άκουσες καλά; Έντεκα τόνοι μαύρη! Πρωτοφανές! της λέει. Το περιστατικό στάθηκε έμπνευση. Σχεδόν αμέσως άρχισε να γράφει την πρώτη στροφή του τραγουδιού και το βράδυ άρχισε να το ντύνει με νότες.
Το πρωτοτραγούδησε με τη Λιζέτα Νικολάου.

Το βαπόρι απ’ την Περσία  ♩  πιάστηκε στην Κορινθία  ♩  Τόνοι έντεκα γεμάτο…  ♩  Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια  ♩  που θα μείνουνε χαρμάνια

Το βαπόρι απ’ τον άλλο κόσμο πήρε τον Βασίλη Τσιτσάνη στα εξήντα εννέα του σαν σήμερα 18 του Γενάρη του ’84, ανήμερα των γενεθλίων του.

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο τής Αθήνας. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Δώστε λεφτά για την παιδεία»… Περίπου 100 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και σε πάνω από 200 καταλήψεις. «Καταλήψεις │ Βλ. ανάρτηση…