Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Σήμερα δεν ψωνίζουμε!

19 Ιανουαρίου 2020

Η σημερινή Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι μια ακόμα Κυριακή που τα κανάλια μας έχουν ξεκουφάνει πως τα μαγαζιά είναι ανοιχτά σ’ όλη τη χώρα όπως ορίζει ο «νόμος των οκτώ Κυριακών».

Δηλαδή, για να μην ξεχνάμε, την πρώτη Κυριακή των χειμερινών και καλοκαιρινών εκπτώσεων, των εκπτωτικών δεκαήμερων Μαΐου και Νοεμβρίου, των Βαΐων, δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Η κυβέρνηση, υπακούοντας στη βούληση των μεγάλων πολυκαταστημάτων, των ξένων εμπορικών αλυσίδων, των malls, διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας τους, όλες τις Κυριακές του χρόνου, που εκτός από την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων οδηγεί στο κλείσιμο των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων. Ήδη τα «Τζάμπο», λειτουργώντας σαν «λαγός», το εφαρμόζουν στην Πρέβεζα.

Τί θέλουν να μας πουν; Πως δεν έχουμε χρόνο να ψωνίσουμε; Λεφτά δεν έχουμε! Έτσι ή αλλιώς, σήμερα δεν κατεβαίνουμε να ψωνίσουμε! Πάμε στον Άδωνι (!) για καφέ, Kυριακή να μας φύγει το στρες!

Αν ψωνίσεις Κυριακή, θα δουλέψεις και Κυριακή…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Σε περιοχές που έχει τουρισμό πρέπει να είναι ανοιχτά και Κυριακές και αργίες και χωρίς ωράριο κατά την κρίση του καταστηματάρχη. Ο τουρίστας έχει περιορισμένο χρόνο για να κάνει τις αγορές του. Στο Τέξας έχω αγοράσει ρούχα στις δύο τα μεσάνυχτα, γιατί το πρωί πέταγα!

    1. Αν δεν κάνω λάθος, φίλε, στις τουριστικές περιοχές υπάρχει διαφορετικό ωράριο και νομίζω ότι τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και τις Κυριακές. Στο κάτω - κάτω εκεί μπορεί να γίνει εξαίρεση.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο τής Αθήνας. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Δώστε λεφτά για την παιδεία»… Περίπου 100 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και σε πάνω από 200 καταλήψεις. «Καταλήψεις │ Βλ. ανάρτηση…