Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

MeToo! Δεν είναι μόνο ο σεξισμός βία…

19 Ιανουαρίου 2020

Την περασμένη εβδομάδα η κρατούμενη Khalida Jarrar, μέλος του παλαιστινιακού κοινοβουλίου και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιμετώπισε το ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο της Ofer στη Δυτική Όχθη.

Δεν είχε υποστεί βασανιστήρια κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, αλλά τα σημάδια της κακουχίας ήταν σαφώς ορατά. Μ’ ένα θλιβερό παλτό των ισλαηλινών φυλακών χωρίς μανίκια, με το πρόσωπό της να δείχνει την κόπωση τριάντα και πλέον μηνών κράτησης και ανακρίσεων, κατηγορήθηκε ότι «ήταν μέλος σε μια παράνομη οργάνωση». Το Ισραήλ δεν κάνει καν τον κόπο να κρύψει ότι κρατά πολιτικούς κρατούμενους…

Η Khalida Jarrar κατηγορήθηκε ως υπεύθυνη για την «πολιτική δραστηριότητα» του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ενός αριστερού κόμματος, του οποίου το δικαίωμα ύπαρξης ο κατακτητής δεν αναγνωρίζει, όπως και κάθε παλαιστινιακού κόμματος, επειδή είναι «τρομοκρατικές οργανώσεις». Ακόμη και οι εισαγγελείς της παραδέχονται ότι το μοναδικό «έγκλημα» της Khalida είναι η πολιτική της δραστηριότητα.

Μόνο τρεις ισραηλινές γυναίκες, προς τιμή τους, πήγαν στην Ofer να δείξουν αλληλεγγύη στη θαρραλέα παλαιστίνια αγωνίστρια και φεμινίστρια. Η Khalida Jarrar δεν είναι γυναίκα, είναι «τρομοκράτισσα», έτσι κανείς δεν νοιάζεται αν υποφέρει. Σε μια εποχή που οποιαδήποτε σεξιστική ενέργεια σε μια γυναίκα μπορεί να οδηγήσει σε ταραχές, τα βασανιστήρια γυναικών δεν εξαγριώνουν κανέναν. Όταν σταδιοδρομίες και ζωές καταστρέφονται από ένα ανεπιθύμητο φιλί ή άγγιγμα, η κράτηση γυναικών για μέρες και νύχτες, η στέρηση ύπνου και η παράνομη φυλάκισή τους είναι αποδεκτές, επειδή είναι «τρομοκράτισσες».

Το κίνημα MeToo! και οι γυναικείες οργανώσεις άλλοτε πάνε πολύ μακριά και άλλοτε σταματούν στην πύλη του ισλαηλινού στρατοπέδου Ofer και στις εγκαταστάσεις ανάκρισης της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet. Εκεί οι γυναίκες μπορούν να κακοποιούνται στο έλεος των αρχών κατοχής. Κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί.

ΤΡ. - Πηγή Ηaaretz.com, Λογοκλόπος, Facebook
ΣΧΟΛΙΟ 1
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο τής Αθήνας. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Δώστε λεφτά για την παιδεία»… Περίπου 100 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και σε πάνω από 200 καταλήψεις. «Καταλήψεις │ Βλ. ανάρτηση…