Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Συνωστισμός των νέων! Επί πληρωμή…
29 Ιουνίου 2021

Είδαμε όλοι το «κερασάκι στην τούρτα» που θα «κόψει» για τούς νέους τών 18 - 25 ετών ο κύριος Μητσοτάκης, τα 150 ευρώ τού «Freedom Pass». Θίξαμε και την ηθική πλευρά τής αχαρακτήριστης αυτής «πρωτοβολίας» τής νεοδημοκρατικής κυβέρνησης. Από την «αριστεία» στην εξαγορά!

Εκείνο που δεν είδαμε με την πρώτη ματιά και το επισημαίνει σήμερα η Efsyn.gr στο άρθρο που αναδημοσιεύουμε παρακάτω είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης με περισσή (γιατί τήν έχει εξαντλήσει…) ανευθυνότητα σπρώχνει τούς νέους και τις οικογένειές της στον κίνδυνο να μολυνθούν από τον κορονοϊό επί πληρωμή!

Η πρόσκληση τού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης προς τους νέους τών 18 - 25 ετών να εμβολιαστούν με δέλεαρ την ηλεκτρονική «Κάρτα Ελευθερίας» τών 150 ευρώ αναμφίβολα συνιστά μια κίνηση απελπισίας και μια ομολογία. Κίνηση απελπισίας, γιατί η κυβέρνηση δεν βλέπει άλλον τρόπο επιτάχυνσης τών εμβολιασμών, ώστε να φτάσουμε στο λεγόμενο τείχος ανοσίας. Ομολογία, γιατί ουσιαστικά παραδέχεται ότι απέτυχε η πολιτική της για τους εμβολιασμούς και κυρίως η όποια ενημερωτική εκστρατεία έγινε.

Η αντιπολίτευση επέκρινε τών προαναφερόμενη κίνηση τής κυβέρνησης ως προσπάθεια εξαγοράς τών νέων και χαρτζιλίκι. Το σπουδαιότερο όμως αφορά τήν ηθική πλευρά τού ζητήματος και την προχειρότητα τού εγχειρήματος. Τις αρχές με τις οποίες διαπαιδαγωγούνται οι νέοι και το μήνυμα που στέλνει η Πολιτεία για την κοινωνική ευθύνη όλων και τη δική της απέναντι στην κοινωνία.

Ο εμβολιασμός αφορά τήν υγεία τών πολιτών, ατομικά, συλλογικά και ανεξάρτητα από ηλικία. Είναι ζήτημα ατομικής αλλά και συλλογικής κοινωνικής ευθύνης. Κατά συνέπεια, δεν έχει σχέση με πρακτικές «δούναι και λαβείν». Σε τέτοια σοβαρά ζητήματα, πρακτικές σαν την προαναφερόμενη δεν προάγουν τό συλλογικό αίσθημα, αλλά αποθεώνουν τις πιο ακραίες εκδηλώσεις ατομισμού. Και μαθαίνουν τούς νέους ανθρώπους πως για να εκδηλώνουν κοινωνική συμπεριφορά, πρέπει να αναζητούν κάποιο αντάλλαγμα.

Στην προκειμένη περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες, η κυβέρνηση ενήργησε εντελώς πρόχειρα. Η «δωροκάρτα» προς τους νέους θα δίδεται, αφού κάνουν τήν πρώτη δόση τού εμβολίου. Και θα εξαργυρώνεται σε ταξίδια και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Δηλαδή σε δραστηριότητες με κοινωνικό συνωστισμό.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη επιλογή, αφού η πρώτη δόση τού εμβολίου δεν διασφαλίζει υψηλό βαθμό ανοσίας στον εμβολιασμένο και φυσικά δεν διασφαλίζει τον όποιο βαθμό ανοσίας από την πρώτη ημέρα. Πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση προτρέπει τούς νέους να εκτεθούν και να εκθέσουν τούς συνανθρώπους τους στον ιό.

Πρόκειται όμως και για ακραία ανευθυνότητα, καθώς αυτή η κυβέρνηση, με όλη τήν αντιπολίτευση στο πλευρό της, είχε τή δυνατότητα να πείσει τούς πολίτες να εμβολιαστούν χωρίς να καταφεύγει σε τερτίπια. Αυτή την ευκαιρία τήν έχασε και τώρα αυτοσχεδιάζει. Ελπίζουμε τό τίμημα τών αυτοσχεδιασμών της να μην είναι μεγάλο για την κοινωνία, ενώ η μετάλλαξη «Δέλτα» επελαύνει…

Πηγή Efsyn.gr - Ακραία ανευθυνότητα..
Αναρτήθηκε στις 29 Ιουνίου 2021 , 11:54:24 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Μπράβο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που το επισημαίνει και σ’ εσάς που το αναπαράγεται, τα κόμμα είδαν μόνο την «πολιτική πλευρά» του θέματος…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.