Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Εμβολιασμός και κοινωνικός αυτοματισμός…
2 Ιουλίου 2021

Η κυβέρνηση τού Κυριάκου Μητσοτάκη προτάσσει διχαστικές, εκβιαστικές και τιμωρητικές μεθόδους στιν «επιχείρηση» εμβολιασμού τού πληθυσμού. Δωροκάρτες για τους νέους, διαχωρισμός τών καταστημάτων εστίασης και των χώρων πολιτισμού, απειλές ότι θα χρεοκοπήσουμε ή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν οικονομική στήριξη στο μέλλον.

Ο εμβολιασμός τού πληθυσμού για τη διασφάλιση τής ανοσίας στην κοινότητα είναι μονόδρομος. Αυτό το γνωρίζαμε πριν μπουν τά εμβόλια στη ζωή μας, το μάθαμε στην πράξη όταν εκείνα ήρθαν και το αντιλαμβανόμαστε πλήρως εμπρός στον κίνδυνο τών μεταλλάξεων. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο. Ακόμη και αν μια χώρα ή μια ομάδα χωρών πετύχουν τήν ανοσία, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος μιας μετάλλαξης στον υπόλοιπο κόσμο, που θα τινάξει τά πάντα στον αέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι μέχρι τώρα εμβολιασμοί παγκοσμίως δεν εξασφαλίζουν ακόμη την ανοσία τού πλανήτη.

Ξέρουμε ποιοί φταίνε για τους κινδύνους που διατρέχουμε. Οι ισχυρές χώρες τού πλανήτη, που άφησαν τον φτωχό κόσμο στο έλεος του θεού. Οι πολυεθνικές τών εμβολίων, που δεν απελευθερώνουν τις πατέντες. Ο ανταγωνισμός κρατών και εταιρειών για τον έλεγχο τών αγορών, που έχει κάνει μεγάλες μερίδες πολιτών σε κάθε χώρα να δυσπιστούν απέναντι στον εμβολιασμό.

Παρ’ όλα αυτά πρέπει να εμβολιαστούμε. Να πείσουμε τούς δύσπιστους, να απομονώσουμε τούς κομπογιαννίτες, τους δεισιδαίμονες, όσους εκμεταλλεύονται τή θρησκευτική πίστη τών απλών ανθρώπων και τους στρέφουν κατά τών επιτευγμάτων τής επιστήμης. Αυτό γίνεται με πειθώ, με το παράδειγμα και με στοχευμένη δράση. Δεν μπορεί μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Ο πολίτης, για παράδειγμα, που δεν έχει πειστεί να κάνει το εμβόλιο και ταλαντεύεται ή το έχει κάνει ο ίδιος, αλλά φοβάται τον εμβολιασμό των παιδιών του, δεν μπορεί να ταυτίζεται με εκείνον που δεν το κάνει από πεποίθηση.

Δυστυχώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακολουθεί μια εν τελώς διαφορετική πρακτική. Προτάσσει διχαστικές, εκβιαστικές και τιμωρητικές μεθόδους για να αυξήσει τόν αριθμό τών εμβολιασμένων. Δωροκάρτες για τους νέους, χωρισμό τών καταστημάτων εστίασης και των χώρων πολιτισμού με κριτήριο τον εμβολιασμό, απειλές ότι θα χρεοκοπήσουμε αν δεν εμβολιαστούμε ή ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν οικονομική στήριξη στο μέλλον.

Μέρα με τη μέρα αυτή η κυβέρνηση βασίζεται όλο και περισσότερο στον κοινωνικό αυτοματισμό στρέφοντας τή μια κατηγορία τού πληθυσμού ενάντια στην άλλη. Ο διχασμός όμως τής κοινωνίας ουδέποτε έφερε θετικά αποτελέσματα, για όποιον σκοπό και αν χρησιμοποιήθηκε. Και κυρίως πληρώθηκε πολύ ακριβά…

Πηγή Efsyn.gr - Ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό…
Αναρτήθηκε στις 2 Ιουλίου 2021 , 19:47:48 - Χωρίς σχόλια - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.