Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

«Ιδού το κράτος σας»…

21 Αυγούστου 2019

Κατά το «Ιδού ο στρατός σας»… Το νεοδημοκρατικό Antinews.gr συνεχίζει ακάθεκτο την κριτική στην κυβέρνηση της …Νέας Δημοκρατίας.

Αν δεν είναι μπαράζ επιθέσεων που εξυπηρετούν τα σχέδια του Αντώνη Σαμαρά, που όπως έχουμε ήδη γράψει αλλού θέλει να γίνει …Πρόεδρος τη Δημοκρατίας, καθ’ ότι το εν λόγω ιστολόγιο είναι και φιλοσαμαρικό, τότε το πράγμα αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ποία η χρεία άλλης κριτικής για το υπό συζήτηση θέμα; Το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που απέπλευσε  από το Γιβραλτάρ και που κατά το Antinews.gr έχει βάλει πλώρη για …Καλαμάτα. Ακόμα και τη σημερινή ανακοίνωση του ΚΚΕ, που παραθέτουμε εν συνεχεία, συναγωνίζεται σε επιθετικότητα και ανάλυση.

Του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωση δεν είδαμε, γιατί άραγε, αλλά το Antinews.gr δεν διστάζει …να ομολογήσει ότι …ούτε ο Τσίπρας δεν ήταν τόσο υποτελής απέναντι στις ΗΠΑ. Διαβάστε:

Οι δηλώσεις υποταγής της κυβέρνησης στην Αμερική, μετά από το τελεσίγραφο για το ιρανικό τάνκερ, εξευτελίζουν πλήρως την Ελλάδα. Χωρίς καν να γνωρίζει η κυβέρνηση, αν τελικά το τάνκερ θα επιδιώξει να ελλιμενιστεί στην Καλαμάτα, σπεύδει δια του υφυπουργού Εξωτερικών να εκτελέσει τις διαταγές των Αμερικανών. Ως νέος Παναγιώτης Κανελλόπουλος, ο Βαρβιτσιώτης επί της ουσίας λέει στους Αμερικανούς «Ιδού το κράτος σας»…

Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα αυτό που γράφαμε σε άλλο κομμάτι. Ότι η κυβέρνηση έχει προσκυνήσει εντελώς τις ΗΠΑ, λόγω του φόβου που απορρέει από τις κινήσεις της γείτονος. Η αρχή έγινε με την αναγνώριση του Γκουαϊδό και συνεχίστηκε με το μπλόκο στο ιρανικό τάνκερ. Και φαίνεται ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κάνει ό,τι την προστάξει ο μπαρμπα-Σαμ, ευελπιστώντας στην στήριξή του σε ενδεχόμενη θερμή εμπλοκή με τον Ερντογάν.

Στο ίδιο πλαίσιο, οι κυβερνώντες εκτιμούν ότι, με το να κάνουν όλα τα χατίρια στους Αμερικανούς, η πολυαναμενόμενη ανανέωση της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών θα είναι ιδιαιτέρως ενισχυμένη με πολλαπλά οφέλη για την Ελλάδα. Κούνια που τους κούναγε λέμε εμείς. Διότι όταν οι Αμερικανοί σε θεωρούν δεδομένο είναι προφανές ότι στο τέλος θα χάσεις. Αντίθετα αν η Ελλάδα κινιόταν όπως η Τουρκία, την οποία μόνο υποταγμένη δεν τη λες, θα είχε περισσότερες πιθανότητες να βγει κερδισμένη.

Έστω και στο παρά πέντε η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει τακτική και να υψώσει το ανάστημά της στις αμερικανικές απαιτήσεις προτού να είναι αργά. Διαφορετικά πολύ φοβούμαστε ότι όχι μόνο δεν θα πάρουμε αυτά που θέλουμε από την Ουάσιγκτον, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση με τους Τούρκους. Ακόμη και πρωτοετής φοιτητής Διεθνών Σχέσεων γνωρίζει, ότι συνήθως κερδισμένος είναι αυτός που απαιτεί κι όχι αυτός που υπηρετεί.

Ωστόσο, το τραγικότερο όλων είναι ότι ούτε ο Τσίπρας δεν ήταν τόσο υποτελής απέναντι στις ΗΠΑ. Μπορεί ο Πάγιατ να αλώνιζε και επί κυβερνήσεώς του, αλλά τουλάχιστον του έδειχνε να φανεί ότι η Ελλάδα δεν είναι δεδομένη.

Συνεπώς, οι νέοι κυβερνώντες, για να μην καταντήσουν χειρότεροι από τους… μπολσεβίκους που υποτίθεται ότι είχαν μετατρέψει την Ελλάδα σε μπανανία, καλό είναι να σηκώσουν και λίγο μπαϊράκι στον Τραμπ.

Έλεος! Θα επανέλθουμε…

Ανακοίνωση του ΚΚΕ

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1, το οποίο απέπλευσε από το Γιβραλτάρ και ταξιδεύει στη Μεσόγειο, το ΚΚΕ θεωρεί απαράδεκτη την παρέμβαση των ΗΠΑ και καταγγέλλει τις υποδείξεις και τις προειδοποιήσεις που εκτοξεύει προς την ελληνική και κάθε άλλη κυβέρνηση, για την περίπτωση που το ιρανικό δεξαμενόπλοιο κατευθυνθεί σε ελληνικό ή άλλο λιμάνι.

Κι αυτή η αμερικάνικη παρέμβαση, ενταγμένη στον ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό κλιμάκωσης της επιθετικότητας κατά του Ιράν, στα πλαίσια των γενικότερων ανταγωνισμών στον Περσικό Κόλπο και την ευρύτερη περιοχή, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους λαούς της περιοχής.

Το δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 έχει δικαίωμα να προσεγγίσει ελληνικό ή άλλο λιμάνι, για τις ανάγκες που αφορούν σε εφοδιασμό καυσίμων και τροφίμων, για ζητήματα ασφαλείας, τις ανάγκες του πληρώματος κ.α., τηρώντας τους σχετικούς διεθνείς κανόνες και την εθνική νομοθεσία.

Το ΚΚΕ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να απορρίψει τις αμερικανικές προειδοποιήσεις και να αποκλείσει κάθε συμμετοχή ελληνικού πλοίου ή αεροσκάφους στη λεγόμενη πολυεθνική δύναμη, που στήνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους, για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στον Περσικό Κόλπο και τα πολεμικά σχέδια κατά του Ιράν.

ΣΧΟΛΙA 2
  1. Φίλε Τριπολίτη, γιατί παραθέτεις την ανακοίνωση του ΚΚΕ για το ιρανικό τάνκερ στο άρθρο του Antinews.gr;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Μμμ! Κανείς δεν μιλάει γι’ αυτά…

Οι πλατείες φταίνε, οι συγκεντρώσεις φταίνε, οι νέοι φταίνε, τα πάρτυ φταίνε, όλα τούς φταίνε… Τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν φταίνε! Για τη μεταφορά και τη μαζική μετάδοση τού κορονοϊού… Τα │ Βλ. ανάρτηση…