Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Επαγγελματίες του μίσους και του διχασμού…
3 Ιουλίου 2021

Οι τελευταίες εξελίξεις είναι ολοένα και χειρότερες. Η κυβέρνηση επιδίδεται μανιωδώς σε μια σφοδρή επίθεση σε όλες τις ατομικές, συλλογικές ελευθερίες των πολιτών με πρόσχημα τον Covid 19.

Με σπασμωδικές ενέργειες τακτικισμού η κυβέρνηση καταδεικνύει ότι το λεγόμενο τείχος ανοσίας και η ανοσία της αγέλης ήταν απλούστατα παραμύθια της χαλιμάς, προς ευχαρίστηση και ικανοποίηση του κάθε άφρονα και αφελή. Τα τέσσερα εμβόλια που προωθούνται όχι μόνο δεν είναι ασφαλή, αλλά έχουν και χαμηλή αποτελεσματικότητα, ως προς την προστασία που παρέχουν. Ήδη σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται, τόσο στο Ισραήλ όσο και στις Σεϋχέλλες, χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμένων με δύο δόσεις, να υπάρχουν νέοι φορείς Covid, οι οποίοι ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Με όχημα την πολυδιαφημιζόμενη «Επιχείρηση Ελευθερία», σταδιακά η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας ολοκληρωτικές πρακτικές, καθιστά τον εμβολιασμό υποχρεωτικό. Η αδιαφορία και η συνειδητή απαξίωση της δημόσιας και κρατικής υγείας, η ιδιωτικοποίηση και η παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα, δείχνουν ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να προστατέψει τη δημόσια και ατομική υγεία. Αντιθέτως, θέτει τη σωματική και ψυχική υγεία των πολιτών σε άμεσο κίνδυνο. Κλείσιμο κλινικών, απολύσεις, αντί για προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, αναστολή χειρουργείων και ιατρικών πράξεων, προς όφελος του ιδιωτικού τομέα, που θησαυρίζει με τρόπο αχόρταγο, με παράλληλη στοχοποίηση απεργών και αγωνιζομένων στο χώρο της υγείας.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις των κυβερνητικών στελεχών αποτελούν ευθεία πρόκληση και απειλή απέναντι στη ζωή και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων. Αποτελούν μια ρατσιστική και διχαστική κίνηση με στόχο τον εκφοβισμό και την ποδηγέτηση των πολιτών, αλλά και με σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου στρατοπέδου συγκέντρωσης. Η «παροχή» των εκατό πενήντα ευρώ μέσω κάρτας σε νέους 18 - 24 ετών, για να εμβολιαστούν, δείχνει τον και ανήθικο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει τους νέους και τα παιδιά. Καταδεικνύει ότι «κοτζαμπάσικο’ και το «χίτικο» καλά κρατεί. Με κουτοπονηριά επιλέγει να δωροδοκήσει με ψίχουλα τους νέους, προσδοκώντας να τους πάρει με το μέρος της, θεωρώντας ότι έχουν το ίδιο «πρόσωπο» μ’ αυτούς. Οι νέοι δεν  κβιάζονται, ούτε να δωροδοκούνται, από αποτυχημένους θιασώτες των ακραίων πολιτικών φτώχειας και υποδούλωσης.

Καμία ανθρώπινη ύπαρξη δεν εξαγοράζεται και δεν εξαργυρώνεται για εκατόν πενήντα ευρώ, αλλά και για πολλάκις χρημάτων. Αξίες πανανθρώπινες δεν γίνεται να κοστολογηθούν, ούτε να μετρηθούν σε στατιστικές με αριθμούς και μοντέλα μαθηματικών. Οι λάτρεις των τελευταίων, οι υμνητές και οι στυλοβάτες και υποστηρικτές της κοινωνικής βαρβαρότητας, είναι αυτοί που καταστρέφουν και «σώζουν» παράλληλα. «Επιχείρηση Σκλαβιά» εφαρμόζουν. Μια ελευθερία σαν αυτή που έχουν τα λούτρινα σκυλάκια των αυτοκινήτων (των δεκαετιών του ’80 και του ’90) που κινούν στο φρενάρισμα καταφατικά το κεφάλι. Ας μην είμαστε μίζεροι λένε, όλα πάνε καλά. Αρκεί να συμφωνεί κάποιος με το κυβερνητικό αφήγημα, τις απειλές, την καταστολή, τη βία και τον αυταρχισμό. Νέα Δημοκρατία ίσον με Νέα Δικτατορία, λοιπόν.

Οι μισούντες τον απλό αγωνιζόμενο άνθρωπο, τα πολιτικά «αποκόμματα» του καιρού μας, ας λάβουν τώρα, αυτή τη στιγμή, αυτό που τους χρειάζεται. Το ρίξιμο στον πολιτικό Καιάδα της Ιστορίας. Ας κατανοήσουν ότι κανένας δεν απειλείται, δεν εκφοβίζεται, δεν υποτάσσεται στον παραλογισμό και την ακροδεξιά νοοτροπία τους. Ας το όλοι πολίτες και εκουσίως να εξέλθουν, διανοητικώς και σωματικώς, από τη φαυλότητα και την ανοησία που επιβάλλουν τα σύγχρονα «τίποτα». Η «αριστεία τους» είναι η δυστυχία του ανθρώπου. Το ταξικό μίσος, που δείχνουν καθημερινά απέναντι στον απλό άνθρωπο. Στο παρελθόν, οι λαϊκοί αγώνες έπιασαν τόπο. Ας γίνει αντιληπτό τώρα, από όλους. Το «ταγματασφαλίτικο» να τσακιστεί στην αντίσταση των πολιτων. Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις αιώνων δεν καταργούνται με κανένα πρόσχημα, με καμία δικαιολογία. Είναι νόμος της φύσης και αυτό δεν αλλάζει ποτέ…

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΑΝΟΣ
Αναρτήθηκε στις 3 Ιουλίου 2021 , 11:42:07 - Σχόλια 4 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 4
  1. Είσαι σίγουρος, φίλε, ότι «οι κατακτήσεις αιώνων δεν καταργούνται με κανένα πρόσχημα, με καμία δικαιολογία, είναι νόμος της φύσης και αυτό δεν αλλάζει ποτέ»;

      1. Δεν βλέπεις αυτά που γίνονται γύρω σου, καραγούν τα πάντα!

        1. Το πράττουν, το βλέπω, αλλά το ζήτημα είναι η έλλειψη δυναμικότητας και αντίστασης.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.