Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει ο πόλεμος…
7 Ιουλίου 2021

Eίναι να ηττηθείς! Θα περιμένατε ασφαλώς να μιλήσουμε τη δεύτερη «επέτειο» τής Δεξιάς στην κυβέρνηση. Μιλάμε κάθε μέρα γι’ αυτό, τις αθλιότητές τους στο «εποικοδήμημα» τώνν θεσμών, τα δυστυχήματα που έχουν βρεί τή «βάση» τής κοινωνίας μας στα δύο χρόνια νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης…

Αν μάς επιτρέπετε, θα μιλήσουμε για την «ιστιοσανίδα» μας τον Τριπολίτη, που κλείνειι σήμερα (όχι τυχαία…) δύο χρόνια περιπλανώμενος στα κύματα τού διαδικτύου. Δίκην σανίδας σωτηρίας, για ’μάς και ελπίζουμε για τους φίλους και συντρόφους επισκέπτες, στην τρικυμία που πέσαμε από την αποφράδα ημέρα τής 7ης Ιουλίου 2019.

Εκείνο το βράδυ, πεντ’ έξι σύντροφοι και φίλοι, όχι κατ’ ανάγκην συριζαίοι, δυο - τρεις μάλιστα δεδηλωμένοι αντισυριζαίοι, βρεθήκαμε όλοι στριμωγμένοι, ένθεν και ένθεν. Όχι τόσο γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Το περιμέναμε άλλωστε, με τα ιδεολογικά και πολιτικά ολισθήματα στα οποία είχε περιπέσει. Αλλά γιατί φαινόταν πως τον ιδεολογικοπολιτικό και κοινωνικό πόλεμο τον κέρδισε η δεξιά (όχι μόνο τη μάχη των εκλογών).

Κάποιος θυμήθηκε ένα σπάραγμα (τσιτάτο) τού Τζωρτζ Όργουελ. «Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει ο πόλεμος είναι να ηττηθείς». Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε, εμείς θα τον ακολουθήσουμε; Δεν είμαστε και καμιά «οργάνωση», να υπάρξουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, που ξέρουν οι οργανώσεις και τα κόμματα… Πες τό ένα πες τό άλλο, το σπάραγμα τού Όργουελ θα γινόταν προμετωπίδα τού «διφορούμενου» ΤΡΙΠΟΛΙΤΗ, Πολιτική και αριστερά εν Τριπόλει. Ως πολίτες τής περιφέρειας είπαμε να δώσουμε και ένα τοπικό στίγμα, καθώς όλα εκπορεύονται από το κέντρο. Και αν όχι να κάνουμε πόλεμος, απόπειρα πολιτικής. Στην Τρίπολη; Και μάλιστα, αριστερά; Φιλόδοξο εγχείρημα και θρασύ, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 7 Ιουλίου 2021 , 08:26:53 - Σχόλια 3 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 3
  1. Ωστόσο, απαραίτητο, χρήσιμο και πάντα γοητευτικό… Χρόνια πολλά…!

  2. Αναγκαίο, καθόλου θρασύ ούτε φιλόδοξο εγχείρημα, για το οποίο ευχαριστώ τον Τριπολίτη και εύχομαι και ελπίζω να συνεχίσει να υπάρχει και να είμαστε σε θέση να συμμετέχουμε ο καθένας με τον τρόπο του. Αριστερά στην Τρίπολη; Μα μόνο Αριστερά υπάρχει, η δεξιά ανήκει απλώς στη σφαίρα της ψυχοπαθολογίας και/ή του εγκλήματος, στην Τρίπολη όπως και παγκοσμίως.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.