Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Αυτοεξευτελισμός της εργοδοσίας!
10 Ιουλίου 2021

Η κυβέρνηση με τον τρόπο της, ύπουλο και αντισυνταγματικό, τούς άναψε τό πράσινο φώς. Οι εργοδότες τού ΣΕΒ απειλούν τώρα εγγράφως τούς εργαζόμενους να εμβολιαστούν. Να τό δεχθούμε, όχι τις απειλές, ότι καλό είναι να εμβολιαστούν. Αλλά αν δεν το κάνουν, θα πληρώνουν από την τσέπη τους 80 έως 120 ευρώ την εβδομάδα για διαγνωστικά τεστ!

Οι εργαζόμενοι επί πλέον θα πρέπει να φορούν συνεχώς, καθ’ όλη τη διάρκεια τού ωραρίου τους, τις προστατευτικές μάσκες τους, ενώ θα επιτρέπεται να κινούνται μόνο στους χώρους που είναι απολύτως απαραίτητοι στα πλαίσια τής εκτέλεσης τών επαγγελματικών καθηκόντων τους…

Την αρχή έκανε ο Θεοχαράκης, που έστειλε «τελεσίγραφη» επιστολή στους εργαζομένους τού Ομίλου, με την οποία τούς απειλεί ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν από κάποιους τα ανωτέρω «δεν θα γίνει δεκτή η παροχή εργασίας αυτών τών εργαζομένων και για τον λόγο αυτόν θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για όσο χρονικό διάστημα δεν θα πληρούνται οι προϋποθέσεις».

Προσέχτε διατύπωση, προς εφαρμογή και «πρόβα τζενεράλε» για απολύσεις γενικώς στη Ελλάδα τού Μητσοτάκη. Το newspeek (νέο λεξιλόγιο…) στον τομέα τής εργασίας στη χώρα μας. «Δεν θα γίνει δεκτή η παροχή εργασίας»… «Θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών»…

Και καλά ρε μεγάλε, Θεοχαράκη, είπαμε, άντε να δεχτούμε τούς «όρους» σου όσον αφορά τόν εμβολιασμό, αλλά δεν μπορείς να αναλάβεις ούτε τό κόστος τών διαγνωστικών τεστ τών εργαζομένων σου; Σύμφωνα με τον νόμο, το κόστος τών μέσων τήρησης τής υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο εργασίας βαρύνει τόν εργοδότη!

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 10 Ιουλίου 2021 , 08:01:20 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Καλώς τα δεχτήκαμε! Πού είναι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μας, τα «εργατικά» κόμματά μας;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.