Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Η εκδίκηση μιας γυναίκας…
11 Ιουλίου 2021

Πρόκειται περί είδησης και όχι αισθητικής προσέγγισης πίνακα τής Αναγέννησης…

Αστυνομικός απήγαγε, βίαζε, εξέδιδε δεκαοκτάχρονη γυναίκα. Η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει σε άσχημη κατάσταση. Και ξαναέπεσε στα χέρια τής Αστυνομίας…

Ύστερα από δώδεκα ώρες «ανάκριση» στη Διεύθυνση «Εσωτερικών» Υποθέσεων τής Αστυνομίας, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς την παρουσία συνηγόρου, την μετέφεραν τελικά στο νοσοκομείο.

Ο νόμος προβλέπει ότι όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, ο καταγγελόμενος συλλαμβάνεται και προσάγεται στον εισαγγελέα. Η Αστυνομία εντόπισε τον απαγωγέα, βιαστή και προαγωγό αστυνομικό, δεν τον συνέλαβε…

Η Αρτεμισία Τζεντιλέσκι (1593 - 1653) υπήρξε ονομαστή γυναίκα ζωγράφος τής Αναγέννησης. Με τη δεξιοτεχνία και τα θέματά της «προκαλούσε» (όχι ερωτικά…) τούς άνδρες ομοτέχνους της. Σε όλα της τα έργα η μορφή τής γυναίκας είναι κυρίαρχο πρόσωπο. Το 1611 ένας ζωγράφος συνεργάτης τού πατέρα της βίασε τήν Αρτεμισία και εν συνεχεία τής υποσχέθηκε γάμο. Η υπόσχεση δεν εκπληρώθηκε.

Η Αρτεμισία εκδικήθηκε με τον αποκεφαλισμό τού Ολοφέρνη…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 11 Ιουλίου 2021 , 09:51:40 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Να καταγγέλεις βιασμό από αστυνομικό και να «ανακρίνεσαι», από αστυνομικούς! Όχι να «καταθέτεις»…

  2. Τώρα διαβάζω ότι την κακοποιούσε και ο πατέρας της από 11 χρονών! Συνελήφθη πάντως ο αστυνομικός μετά τη δημοσιοποίηση τής υπόθεσης. Και ο πατέρας.

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.