Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Η διάβαση του Ρουβίκωνος…

8 Φεβρουαρίου 2020

Το Protagon.gr, διαδικτυακό προπύργιο του μεσαίου χώρου με κλίση προς τα δεξιά, σε άρθρο του με τίτλο «Ο Ρουβίκωνας και η Αστυνομία Τύπου», γράφει για την «επίθεση» του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε (η προσωπογραφία του, εδώ, στο φυσικό της φόντο, το κίτρινο, από το Protagon.gr):

«Για να μη διαμαρτύρεται ο Ρουβίκωνας, θα πρέπει να συμβεί ένα από τα παρακάτω. Ο Πορτοσάλτε να φύγει από το μικρόφωνο του ΣΚΑΙ. Ο Πορτοσάλτε να λέει πράγματα που δεν πιστεύει, κοινώς να γίνει ψεύτης(!). Ο Πορτοσάλτε να φοβάται και να σκέφτεται δεύτερη και τρίτη φορά αυτό που θα πει… Ευτυχώς ζούμε ακόμα σε μια χώρα όπου θεσμικά ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι γουστάρει ή σχεδόν ό,τι γουστάρει. Και επί τούτου δεν είναι αρμόδιος ο Ρουβίκωνας, αρμόδιο είναι το κοινό του και αν χρειαστεί το ΕΣΡ ή και η δικαιοσύνη».

Τί κάνει συνήθως ο Ρουβίκωνας; Για …αστυνομία (Τύπου) δεν τον κόβουμε. Πετάει συνήθως τρυκάκια με συνθήματα,  γράφει συνθήματα στους τοίχους, πετάει κόκκινες μπογιές σε δημόσια καταστήματα και σπάει καμμιά τζαμαρία. Και όταν κάποιο μέλος του συλληφθεί, προσάγεται, δικάζεται και φυλακίζεται αν το παράπτωμά του εμπίπτει στην αρμοδιότητα της δικαιοσύνης.

Τί κάνει η δικαιοσύνη, το ΕΣΡ, όταν ο Πορτοσάλτε «λέει πράγματα που πιστεύει»; Λόγου χάρη, όταν περιγελάει ένα κοριτσάκι που πέφτει από την πείνα λιπόθυμο στον δρόμο; Τίποτα. Και μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Αρμόδιο, λέει, πρωτ’ απ’ όλα, είναι το «κοινό του». Κανένα ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό κοινό δεν είναι ιδιοκτησία σας! Και όπως εσείς μπορείτε να «λέτε ό,τι γουστάρετε», μπορούν και άλλοι να …σας την πουν με τον τρόπο τους. Άλλωστε, όταν το επιχειρεί το «κοινό σας», του κλείνετε το μικρόφωνο (του ΣΚΑΪ!).

Δεν σας απασχολεί λοιπόν ο Ρουβίκωνας. Αλλά, μη διαβεί το κοινό τον Ρουβίκωνα. Και βαδίσει κατά της Ρώμης…

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.

Ειδήσεις αλλιώς…

Μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο τής Αθήνας. «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία. Δώστε λεφτά για την παιδεία»… Περίπου 100 τα κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού και σε πάνω από 200 καταλήψεις. «Καταλήψεις │ Βλ. ανάρτηση…