Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Δημοκρατικοί: Τραμπ ξανά!

9 Φεβρουαρίου 2020

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης εστίασαν δικαιολογημένα την προσοχή τους στην πρωτοφανή κίνηση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι να σκίσει αντίγραφο της ομιλίας του προέδρου Τραμπ.

Στην εποχή των Social Media όμως τον τελικό λόγο είχε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναπαρήγαγε στο Τwitter ένα βιντεάκι μ’ ένα παλαιότερο εξώφυλλο του περιοδικού Time, που τον παρουσίαζε να επανεκλέγεται το 2024, το 2028, το 2032… και στον αιώνα τον άπαντα. Πρόσφατη δημοσκόπηση της Gallup δείχνει ότι τα ποσοστά αποδοχής του Τραμπ αυξήθηκαν από το 39% στο 49% κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραπομπής του σε δίκη.

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να φέρει τον Ντόναλντ Τραμπ στην εξουσία εμμένοντας στην αποτυχημένη υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, η οποία αγνόησε όλα τα οικονομικά και ταξικά ζητήματα που απασχολούσαν την αμερικανική κοινωνία. Σήμερα κινδυνεύουν να του χαρίσουν και μια δεύτερη θητεία.Μέσα σε μια εβδομάδα ο σκληρός πυρήνας των Δημοκρατικών υπέστη δυο ταπεινωτικές ήττες, καταρχήν με την αθώωση του Τραμπ, αλλά και με το πρωτοφανές φιάσκο στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα. Στη δεύτερη περίπτωση, το πρόβλημα δεν ήταν απλώς η αδυναμία έκδοσης αποτελεσμάτων λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά ο καταποντισμός του υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εκπροσωπεί τον πυρήνα του πολιτικού κατεστημένου των Δημοκρατικών.

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να ρίξει βαρύτερη τη σκιά της επάνω στις ελπίδες των Δημοκρατικών για την προεδρία. Ο κομματικός μηχανισμός και τα τμήματα του οικονομικού, πολιτικού και μιντιακού κατεστημένου που αυτός εκπροσωπεί ενδιαφέρονται περισσότερο να αποτρέψουν μια εκλογική νίκη του προοδευτικού Μπέρνι Σάντερς παρά να κερδίσουν τον Τραμπ. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα φιλελεύθερα ΜΜΕ τον γερουσιαστή από το Βερμόντ θυμίζει τις πιο σκοτεινές στιγμές της περιόδου του μακαρθισμού. Στην Αϊόβα ο Σάντερς, μαζί με έναν άλλο υποψήφιο, τον Πιτ Μπούτιτζετζ, επικράτησαν με πάνω από 26% έναντι 15,8% του Μπάιντεν. Ο Σάντερς φαίνεται να κέρδισε τη λεγόμενη λαϊκή ψήφο, αν και ήταν μάλλον δεδομένο ότι το παράλογα περίπλοκο εκλογικό σύστημα θα του στερούσε την πραγματική νίκη. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να έχει δικαστεί και καταδικαστεί σχεδόν από την πρώτη εβδομάδα της προεδρίας του για σειρά μικρών ή μεγαλύτερων αδικημάτων και εγκλημάτων. Από τον βομβαρδισμό περιοχών της Συρίας και τις δολοφονίες ξένων αξιωματούχων με drones μέχρι τις δολοφονικές κυρώσεις που έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, πληθώρα υποθέσεων στοιχειοθετούν ένα πλήρες κατηγορητήριο εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Στην πραγματικότητα, στην εξωτερική πολιτική, ο Τραμπ αναμόχλευσε απλώς την πολιτική του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα. Για να καταδικάσουν τον Τραμπ, οι αξιωματούχοι των Δημοκρατικών θα έπρεπε πρώτα να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να ζητήσουν τη δική τους παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης…

Πηγή Sputniknews.gr - Οι Δημοκρατικοί πούλησαν την ψυχή τους… (αποσπάσματα)
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Ο Ομπάμα λένε ότι έχει πει, αν ο Σάντερς πήγαινε μπροστά στις προκριματικές για το χρίσμα των Δημοκρατικών, θα έβγαινε δημόσια να τον σταματήσει…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.