Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Δεν είμαι εγώ αυτός, αλλά εκείνος…
15 Ιανουαρίου 2021

«Δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος θα υποδείξει στην Επιτροπή τί τελικά θα αποφασίσει», είχε πει ο πρωθυπουργός σε μία από τις ερωτήσεις που τόλμησε να «υποβάλει» ο δημοσιογράφος (να μη λέμε ονό­ματα πάλι…) σ’ εκείνη την ωραία συνέντευξη που έδωσε στον ΑΝΤ1 την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Προτού ο καλός δημοσιογράφος «επερωτήσει» (λέμε τώρα…), ο κύριος Μητσοτάκης πρόσθεσε. «Θα πώ μόνο ένα πράγμα. Ότι αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά τα οποία ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασί­σαμε να ανοίξουμε μέσω του click away». Δεν είνα’ αυτός…

Η Επιτροπή τών Λοιμωξιολόγων συνεδρίασε σήμερα να επικυρώσει τη νέα «υπόδειξη» τού πρωθυπουργού. Τη Δευτέρα ανοίγουν το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και στις 25 τού μηνός τις εκκλησίες (αν είχαν κλείσει…). Το παρασκήνιο, το είχε περιγράψει το Tvxs.gr από χθες…

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι και η τελευταία. Η κυβέρνηση πήρε και ήδη προανήγγειλε τήν απόφαση να ανοίξει την Δευτέρα το λιανεμπόριο (με click away, click in shop) και αύριο Παρασκευή καλεί απλώς την επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας να τήν επικυρώσει!

Η διαδικασία, κατά την κοινή λογική, είναι η αντίστροφη. Οι επιστήμονες εισηγούνται και κατόπιν η κυβέρνηση αποφασίζει με βάση αυτές τις εισηγήσεις. Στην ελληνική εκδοχή διαχείρισης τής πανδημίας δείχνει να παγιώνεται νέο δόγμα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εισηγείται και αποφασίζει και η επιτροπή Τσιόδρα επικυρώνει.

Είναι το μοντέλο που ακολουθήθηκε και με την επαναλειτουργία τών δημοτικών σχολείων, για την οποία έως την τελευταία στιγμή οι επιδημιολόγοι είχαν ισχυρές αντιρρήσεις και ζητούσαν να μην ανοίξουν τουλάχιστον στις «κόκκινες», πιο επιβαρυμένες περιοχές, επαναλαμβάνεται τώρα και με το λιανεμπόριο.

Την προειλημμένη απόφαση τού Μαξίμου ανακοίνωσε ήδη σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είπε ότι όλα δείχνουν πως τη Δευτέρα 18 τού μηννός μπορεί να ανοίξει τό λιανεμπόριο, με click away στο σύνολό του και με click in shop (αγορές με ραντεβού εντός καταστήματος) στις κατηγορίες τής ένδυσης και της υπόδυσης. Δήλωσε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα είναι καλύτερα σε σχέση με τις 14 Δεκεμβρίου όταν είχε ξεκι­νήσει σε πρώτη φάση το click away. Και στέλνοντας σαφές μήνυμα, προφανώς και στην επιτροπή Τσιόδρα….

Πηγή Tvxs.gr, Ο Μητσοτάκης εισηγείται, η επιτροπή Τσιόδρα επικυρώνει (απόσπασμα)…
Αναρτήθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021 , 14:29:47 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Εγώ πάντως δεν τον βλέπω καλά τον Σωτηράκη, θα τον βάλει στο τέλος να τα πληρώσει όλα…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.