Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Το φασιστικό δίλημμα…
14 Ιουλίου 2021

Δεν εμβολιάζεσαι, πέθανε στην πείνα! Αυτή είναι πεμπτουσία τού προχθεσινού «διαγγέλματος» τού πρωθυπουργού (μιας ευρωπαϊκής, δημοκρατικής υποτίθεται χώρας…), όπως την «εξειδίκευσαν» χθες οι υπουργοί του και την εξειδικεύει αναλυτικότερα σημερινό άρθρο τής Efsyn.gr που αναδημοσιεύουμε παρακάτω.

Η κυβέρνηση τής Νέας Δημοκρατίας μάς οδηγεί σε ολισθηρούς δρόμους και είναι πλέον αδήριτη ανάγκη να αντισταθούμε οι πολίτες. Έχουμε τό δικαίωμα και την υποχρέσωση! Άρθρο 120 τού Συντάγματος…

Η κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων υπουργών της, αποσαφήνισε τις εξαγγελίες τού πρωθυπουργού για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μερίδας εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Θα μπορούσε να πει κανείς, χωρίς τον κίνδυνο να κριθεί υπερβολικός,πως όλα αυτά είναι μόνο η αρχή και πλέον έχουμε εμβολιασμό με το μαστίγιο. Διαφορετικά, τί νόημα έχει τό μέτρο τής αναστολής εργασίας ή αλλιώς τής «άδειας άνευ αποδοχών» για όσους παραλείψουν να εμβολιαστούν;

Πρόκειται για ακραίο εξαναγκασμό, που περιστέλλει και καταργεί βασικές συνταγματικές ελευθερίες, όπως το δικαίωμα τής αυτοδιάθεσης τουύ ατόμου και φυσικά το δικαίωμα στην εργασία. Αν θέλαμε να περιγράψουμε με μια εικόνα αυτό που εξήγγειλε ο κύριος Μητσοτάκης και εξειδίκευσαν οι υπουργοί του, θα λέγαμε πως στο ένα χέρι κρατούν τή σύριγγα με το εμβόλιο και στο άλλο ένα πιάτο φαγητό, καλώντας τους πολίτες να διαλέξουν τό πρώτο, για να έχουν τό δεύτερο.

Δεν έχουμε τήν παραμικρή αμφιβολία ότι με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και ανέλυσαν οι υπουργοί του τίθεται σε κίνηση ένας κοινωνικός αυτοματισμός, ο οποίος θα έχει βαριές επιπτώσεις για τη χώρα. Οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα ήδη πήραν τό μήνυμα για το πώς θα κάνουν απολύσεις, ενώ καθιερώνεται σε όλα τα επίπεδα ο ρατσιστικός διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

Έχουμε εξηγήσει σε όλους τούς τόνους την ανάγκη τού εμβολιασμού και έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα τις αιτίες καθυστέρησης και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ωστόσο, ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε να εκβιάζονται οι πολίτες με τον μισθό τους, δηλαδή με το φαγητό τών ιδίων και των οικογενειών τους, για να εμβολιαστούν.

Το «δεν εμβολιάζεσαι, πέθανε στην πείνα» είναι φασισμός στο τετράγωνο και καμία σχέση δεν έχει με τη δημοκρατία και την προστασία τού δημοσίου συμφέροντος. Η κυβέρνηση, από την αρχή τής πανδημίας και επικαλούμενη πάντα τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού, έθεσε στο στόχαστρο τα ατομικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, διχάζοντας ταυτόχρονα τόν κοινωνία. Το ίδιο κάνει και τώρα.

Δεν την ενδιαφέρει η πειθώ και η κοινωνική συναίνεση στην περιοριστική πολιτική της. Την ενδιαφέρει μόνο ότι είναι περιοριστική. Ότι αφαιρεί δικαιώματα. Ότι νομιμοποιεί και μονιμοποιεί μια κατασταλτική δημοκρατία. Και αυτό είναι άκρως επικίνδυνο…

Πηγή Efsyn.gr, Κατασταλτική δημοκρατία…
Αναρτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2021 , 11:51:16 - Σχόλιο 1 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΟ 1
  1. Κόμματα της Αριστεράς, ξυπνήστε! Θα σας πιάσουν στον ύπνο όπως το ’67, χωρίς τανκς τώρα, βασανιστήρια και ξερονήσια…

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.