Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Δόμνες…
16 Ιουλίου 2021

Προηγήθηκε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Προανήγγειλε καθαρά και ευθέως απολύσεις για τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που δεν θα εμβολιαστούν.

Ακολούθησε «έκρηξη οργής» τού υπουργού Εργασίας. Ο κύριος Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως «δεν απολύεται κανένας» και πως το μόνο που ισχύει είναι ότι οι «αρνητές» θα τίθενται σε άδεια άνευ αποδοχών, ενώ η κυρία Μιχαηλίδου έλαβε εντολή από το Μαξίμου να ανασκευάσει και να ζητήσει «συγγνώμη. Εν συνεχεία, χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη «επιβεβαίωσε» ότι δεν θα συνδέεται με απολύσεις η υποχρεωτικότητα τού εμβολιασμού…

Αλλά, δεν είχαν ρωτήσει τόν Άδωνι Γεωργιάδη! Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο επίσημος «λαγός» τού κυρίου Μητσοτάκη, σήμερα στον ΑΝΤ τα είπε …έξω από τη Δόμνα!

«Η κείμενη νομοθεσία καλύπτει τις επιχειρήσεις που κρίνουν ότι εργαζόμενος που αρνείται να εμβολιαστεί εμποδίζει τή λειτουργία μιας επιχείρησης. Αν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δεν δικαιολογείται η απόλυση. Αν δεν μπορεί να γίνει με τηλεργασία, το δικαστήριο θα κρίνει ότι δικαιολογείται», αποφάσισε «εξωδικαστικά» και είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κύριος Γεωργιάδης.

Μάλιστα, επικαλέστηκε ένα «δεδικασμένο». Σε ξενοδοχείο τής Αθήνας με Αμερικανούς τουρίστες, όπου όλο το προσωπικό έχει εμβολιαστεί, ο μάγειρας δεν ήθελε να εμβολιαστεί. «Ο μάγειρας απολύθηκε», δήλωσε επιχαίρων ο υπουργός «Ανάπτυξης». «Άρα, θα γίνουν απολύσεις», κατέληξε, «σχολιάζοντας» με τον τρόπο του τις «διαψεύσεις» τών προναφερόμενων κυβερνητικών παραγόντων.

Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή ρύθμιση για την αναστολή εργασίας στο Δημόσιο. Δηλαδή, θα «διαμορφωθεί πλαίσιο» για τις άδειες άνευ αποδοχών με τις οποίες θα «τιμωρηθούν» όσοι δεν συμμορφώνονται με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, σε πρώτη φάση οι υγειονομικοί και εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων.

Επειδή σχεδιάζεται επέκταση τού μέτρου και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων (η κυρία Νίκη Κεραμέως θα «περιλάβει» τους εκπαιδευτικούς…), θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τή διάρκεια τής «διαθεσιμότητας» και με τί συμβάσεις θα προσληφθούν «νέοι εργαζόμενοι» στις θέσεις που θα μείνουν κενές. Όσο για εκείνους που θα μείνουν χωρίς δουλειά, από τους λαλίστατους κυβενητικούς παράγοντες κανείς δεν είχε κάτι να ’πει…

Θα πείτε, μά υπάρχει λύση, να εμβολιαστούν… Αν δεν καταλάβατε, δεν πρόκειται περί αυτού. Αλλά περί τής θέσπισης τού «πλαισίου», απολύσεων παντός καιρού και κορονοϊού!

ΤΡ. - Πηγή Tvxs.gr
Αναρτήθηκε στις 16 Ιουλίου 2021 , 16:29:19 - Χωρίς σχόλια - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.