Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Quo vadis, Dominice?
16 Ιανουαρίου 2021

Πού πας ρε Κυριακούλη; Ο Μητσοτάκης έχει τήν εντύπωση ότι ο κόσμος είναι …κοτέτσι τών Βαλκανίων, όπως κατάντησε τήν Ελλάδα. Παρ’ ότι δεν πρόκειται για «ελεύθερο κόσμο», η πρότασή του για το «πιστοποιητικό εμβολιασμού» δεν βρήκε τήν ανταπόκριση που βρήκε εδώ από τα φιλοκυ­βερνητικά ΜΜΕ και τούς νοσταλγούντες «πιστοποιητικά» άλλων εποχών, επικαιροποιημένα ως «υγειονομικών φρονημάτων». 

Την είδηση (και το «δούλεμα») που κάνουν «εταίροι» και ξένα μέσα στον πρωθυπουργό μας δεν θα τη βρείτε εύκολα στο διαδίκτυο, ούτε θα την ακούσετε από τα τηλεοπτικά δελτία μας. Σας τη μεταφέρουμε από το ThePressProject.gr, όπου διαβάσαμε μεταξύ άλλων τα εξής.

Με πηχυαίους τίτλους «έπαιξε» στον εγχώριο Τύπο η επιστολή τού έλληνα πρωθυπουργού προς την πρόεδρο τής Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία προτείνει να υπάρξει ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, επι­συνάπτοντας μάλιστα ένα προσχέδιο τών ελληνικών αρχών!

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλωσόρισε τήν πρόταση τού πρωθυπουργού, ενώ πληροφορίες μετέφεραν τή θετική στάση τής Γερμανίας και της Πολωνίας. Στην επιστολή απάντησε επίσημα ο εκπρόσωπος τής Κομισιόν για θέματα Υγείας Στεφάν Κερμέκερ, σημειώνοντας γενικόλογα πως «τα ζητήματα τα οποία εγείρονται σ’ αυτή την επιστολή, μαζί με άλλα ζητήματα που αφορούν στον εμβολιασμό, θα συζητηθούν στο πλαίσιο τού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τους αρχηγούς τών κρατών - μελών».

Ωστόσο, δημοσίευμα τού Guardian μεταφέρει τόσο τη δυσφορία κρατών - μελών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και την αρνητική στάση τού Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας απέναντι σ’ ένα τέτοιο μέτρο. Το δημοσίευμα ανα­φέρεται σε «σοβαρές αμφιβολίες σε άλλες πρωτεύουσες τής Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη σοφία τής κίνησης»… Και ότι είναι επιφυλακτικές έναντι οποιουδήποτε συστήματος κάνει διακρίσεις μεταξύ εκείνων που είναι τυχεροί να έχουν λάβει τό εμβόλιο και τών υπολοίπων». Με δηκτικό τρόπο δε το δημοσίευμα σημειώνει πως η ελληνική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, αποδίδοντας σ’ αυτό την πρόταση Μητσοτάκη!

Η σημαντικότερη αντίδραση έρχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης τού ΠΟΥ με την τοποθέτηση τού επικεφαλής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, που μίλησε με σκεπτικισμό για το ενδεχόμενο «διαβατηρίου εμβολιασμού». Όπως σημείωσε, «άπτεται τής αλληλεγγύης μεταξύ τών κρατών, δεν μπορούμε να δώσουμε προτεραιότητα ή να τιμωρήσουμε ομάδες ή χώρες»…

ΤΡ.- Πηγή ThePressProject.gr, Κόντρα στον ΠΟΥ και επιφυλακτικότητα…

Υ.Γ. 22.01.2021. Μετά την κρυάδα που πήρε από τους «ομολόγους» του στη χθεσινή τηλεσύνοδο (δεν τον άφησαν λέει ούτε να ολοκληρώσει τή πρότασή του!), τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ τού άνοιξαν άλλα …μέτωπα. «Μέτωπο Μητσοτάκη - Κουρτς - Φρέντερικσεν για την επιτάχυνση τών αδειο­δοτήσεων νέων εμβολίων»! «Πιστοποιητικό επιπολαιότητας και ανικανότητας», κατά τον ΣΥΡΙΖΑ…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2021 , 00:11:06 - Σχόλια 2 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 2
  1. Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών IATA κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκειμένου να συμφωνήσουν σε κοινό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και «λαγός» των αεροπορικών εταιρειών και του φίλου του Βασιλάκη ο πρωθυπουργός μας!

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.