Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
Πολιτική και Αριστερά εν Τριπόλει
Η ώρα είναι
 
Ποιά Τρίπολη; Costa Navarino!
17 Ιουλίου 2021

Χαρήκαμε οι Τριπολιτσιώτες όταν ακούσαμε πως ο πρωθυπουργός τής χώρας θα επισκεφτεί τήν πόλη μας και την αρκαδική «ύπαιθρο χώρα». Μια «ομώνυμη» αγροτική εφημερίδα μάλιστα έχει σήμερα πρωτοσέλιδο τίτλο «Με πακέτο μέτρων η κάθοδος Μητσοτάκη στην Τρίπολη».

Αν και υψομετρικά βρισκόμεθα πάνω από 700 μέτρα ψηλότερα από την πρωτεύουσα, οι Τριπολιτσιώτες συνήθως λέμε «Ανεβαίνω στην Αθήνα…» ή «Κατεβαίνω (από την Αθήνα) στην Τρίπολη…», καθ’ ότι η πρωτεύουσα δεν μπορεί παρά να είναι πάνω από εμάς. Περιδιαβάζοντας λοιπόν το διαδίκτυο, ανακαλύψαμε πρώτον πως δεν πρόκειται περί «καθόδου» τού κυρίου Μητσοτάκη στην Τρίπολη. Και δεύτερον, το «πακέτο μέτρων» τού πρωθυπουργού δεν θα έρθει από την Αθήνα, την έδρα τής κυβερνήσεως, όπως θα ήταν φυσικό.

Και αυτό διότι, όπως διαβάζουμε στο γειτονικό MessiniaPress.gr. «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε το γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, προκειμένου να χαλαρώσει πριν την επίσημη επίσκεψή του σε Μεσσηνία και Αρκαδία».

Παραλειπόμενα…

Ο κύριος Μητσοτάκης επισκέπτεται συνήθως, «επισήμως», περιοχές τής χώρας που διαθέτουν ακριβά (resort…) καταλύμματα και κατά κανόνα ημέρα Δευτέρα, συνέχεια ενός «χαλαρωτικού» Σαββατοκύριακου.

Συνοδεύεται δε από την «πρώτη κυρία» τής χώρας (η άλλη δεν υπολογίζεται…), η οποία ωστόσo επιθυμεί να αυτοσυγκαταλλέγεται στα μέλη τού ελληνικού φεμινιστικού κινήματος. «Γυναίκες στο στόχαστρο! Εμμονικές επιθέσεις σε βάρος τους αδιακρίτως ιδιότητας…». Ανάρτησε στο Twitter, προτού αναχωρήσει για Costa Navarino, σε μια προσπάθεια «διακριτικής» συγκάλυψης τού ψευδούς «πόθεν έσχες» της.

Στην Αρκαδία ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί και τη νέα χωματερή τού νομού στην Παλιόχουνη. Κατ’ ευφημισμόν «ΧΥΤΑ» ή «εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων». «Επίτευγμα» και «ανάθεση» τού περιφεριεάρχη μας κυρίου Νίκα στην «προσφιλή» ΤΕΡΝΑ. Θα τούς περιμένει όλους εκεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόχουνης, να τούς κεράσει λέει καφέ, πικρόν…

ΤΡ.
Αναρτήθηκε στις 17 Ιουλίου 2021 , 12:09:25 - Σχόλια 7 - Εκτύπωση
ΣΧΟΛΙA 7
    1. Ελπίζω, συμπατριώτη, να το εννοείς και για τη δεύτερη παράγραφο των «παραλειπομένων» του συμπατριώτη μας Τριπολίτη…

  1. «Το ποσό των 21.000 ευρώ ενέκρινε ο γαλάζιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο». Θα πληρωθεί απ’ αυτά και το Costa Navarino;

    1. Αυτά δεν τους φτάνουν ούτε γα τον καφέ στην Παλιόχουνη!

  2. Είδατε τη σωματάρα στην παραλία του Costa Navarino στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο;

Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.