Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Μισθοί ενός κατώτατου θεού…

15 Φεβρουαρίου 2020

Ποιά αύξηση; Σύμφωνα με τη λογική τους, οι εργαζόμενοι (θα) τους χρωστάνε κιόλας!

Ο κύριος Μητσοτάκης χθες στη Βουλή ξέχασε όσα έλεγε πριν από τις εκλογές για αύξηση του κατώτατου μισθού. «Αν η οικονομία αυξηθεί 4%, ο κατώτατος μισθός μπορεί να αυξηθεί 8% και να πάει στα 700 ευρώ», είχε πει επί λέξει στο δελτίο του Star στις 19 Ιουνίου 2019. Άντε και να δεχτούμε ότι εννοούσε «όταν η οικονομία αυξηθεί 4%»

Αν λοιπόν με το καλό και τον Άδωνι η ανάπτυξη της οικονομίας προς το τέλος της τετραετίας του κυρίου Μητσοτάκη φτάσει το 4%, τότε ο κατώτατος μισθός από 546 ευρώ που είναι σήμερα μπορεί (του ΣΕΒ θέλοντος και επιτρέποντος) να φτάσει τα 590 ευρώ (αύξηση 8%) και όχι «700 ευρώ», πού το βρήκε; (Θα) είναι όμως έτσι;

Ο φωστήρας υπουργός των Οικονομικών, μιλώντας στο βραδυνό δελτίο της ΕΡΤ στις 23 Δεκεμβρίου 2019 (μετά τις εκλογές) έχει πει επί λέξει και αυτός. «Να είμαστε απολύτως ακριβείς. Έχουμε δεσμευτεί για διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με την ανάπτυξη. Ξεκινώντας όμως από έναν κατώτατο μισθό που δεν έχει αυξηθεί ήδη όσο αυξήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, που έφερε ξαφνικά τον προηγούμενο Φεβρουάριο αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%. Ουσιαστικά ενσωμάτωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα έπρεπε να γίνει σε βάθος τριετίας ή τετραετίας».

Σύμφωνα λοιπόν με τη λογική και λογιστική του κυρίου Σταϊκούρα (που την έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ο κύριος Μητσοτάκη και στο μπροστά ο ΣΕΒ) αυτοί είναι ικανοί, όταν θα κάνουν αύξηση του κατώτατου μισθού, να πάρουν ως αφετηρία τα 492 ευρώ του κατώτατου (ή και τα 412 ευρώ του υποκατώτατου) πριν από την αύξηση (και την ενιαιοποίηση) που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και να ζητήσουν πίσω τη διαφορά!

Δεν θα το κάνουν. Θα σηκωθούν και οι πέτρες να τους βαράνε μαζί μ’ εκείνες που θα τους πετάνε. Δείχνει όμως τα όρια και τις προθέσεις τους, σ’ ένα κυρίαρχο κοινωνικό ζήτημα. Ζήτημα ταξικό, γι’ αυτούς, αλλά κυρίαρχα ταξικό για τους εργαζόμενους!

ΤΡ.
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.