Ο πιο σίγουρος τρόπος να λήξει
ο πόλεμος είναι να ηττηθείς
 
 

Εκλογές και πολιτικά παράδοξα…

24 Φεβρουαρίου 2020

Το πρώτο πολιτικό παράδοξο είναι ότι επτά μήνες μετά τις εκλογές δεν συζητά για νέες εκλογές η αντιπολίτευση, αλλά η κυβέρνηση. Η ίδια κυβέρνηση που πήρε τον Ιούλιο αυτοδυναμία, που εμφανίζεται ως πολιτικά κυρίαρχη, και που ο αρχηγός της διαμηνύει σε κάθε ευκαιρία πως «έχει μια χώρα να κυβερνήσει» και τεράστιο έργο να παράξει.

Το δεύτερο παράδοξο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας ουδέποτε ζήτησε εκλογές, αλλά χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης του το …απέκλεισε. «Κάποιοι, είπε μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, φαίνεται να επενδύουν στις επιτυχίες μας και θέλουν γρήγορες εκλογές. Κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ακόμα ισχυρότεροι, πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας, η εφαρμογή του οποίου θα πείσει ακόμα περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε ξανά. Αλλά αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα».

Στην πραγματικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά στο δικό του κυβερνητικό σύστημα και στους «συγκυβερνήτες» του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το σενάριο των πρόωρων διπλών εκλογών διακινείται εδώ και καιρό. Οι τελευταίες όμως που το επανέφεραν στο προσκήνιο, αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν δύο «συγγενείς» εφημερίδες, τα «Νέα» του Βαγγέλη Μαρινάκη και τα «Παραπολιτικά».

Πηγή Tvxs.gr - Ποιοί και γιατί θέλουν να «τελειώσουν» τον Τσίπρα (απόσπασμα)
ΣΧΟΛΙΑ
Το σχόλιό σας...

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται.